Aktuelle nyheder - Byggeri

Nu får installatørerne travltDer skal satses yderligere på udrulning af fjernvarme

Nu får installatørerne travlt

Partierne bag klimaaftalen har indgået aftale om udmøntningen af 2,3 milliarder kroner til udfasning af olie- og gasfyr og udrulning af fjernvarme og varmepumper

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der er indgået aftale om fire forskellige støttepuljer til varmeløsninger, der skal hjælpe med at udbrede klimavenlige varme.

Klimaminister Dan Jørgensen mener, at det nu bliver lettere og billigere for danskerne at skifte fra sort til grøn varme:

- Olie- og gasfyr skal skiftes ud med varmepumper, der kører på grøn strøm, og flere skal på fjernvarmenettet, siger klimaministeren.

Med den samlede indsats til udfasning af olie- og gasfyr og forventet udvikling forventes det, at der vil være udskiftet 60.000-70.000 oliefyr og 120.000-170.000 gasfyr i 2030.

Balance mellem fjernvarme og varmepumper
Det har været vigtigt for forligspartierne at finde en balance mellem støtten til fjernvarme og eksempelvis varmepumper.

Det skal medvirke til at der udrulles fjernvarme i de områder, hvor fjernvarme er den hensigtsmæssige løsning, og der skiftes til varmepumper i områder, hvor varmepumper er det oplagte alternativ til olie- eller gasfyret.

Andet end varmepumper
Bygningspuljen, der åbnede 15. oktober, stammer oprindeligt fra Energiaftalen 2018 og er målrettet besparelser i energiforbruget i helårsboliger. Nu er der truffet beslutning om, hvordan puljen skal udmøntes fra 2021 og frem.

Puljen giver blandt andet tilskud ved skift til varmepumper, isolering af klimaskærmen og til optimering af boligers drift.

Nu målrettes 60 procent af puljen projekter, som indebærer konvertering fra olie-, gas- og biokedler samt elvarme til varmepumper eller konverteringer til varmepumper sammen med energieffektiviseringstiltag.

Tilsagn om tilskud til konvertering er betinget af, at den pågældende bygning ligger uden for et eksisterende fjernvarmeområde eller uden for områder besluttet udlagt til fjernvarme.
Der er afsat 1,26 milliarder kroner til puljen – vel at mærke ud over de midler som blev afsat med Energiaftalen 2018.

Flere penge til varmepumpeabonnement
Også med hensyn til den såkaldte Skrotningsordning, der giver støtte til varmepumper på abonnement, er der truffet beslutning om, hvordan puljen skal udmøntes fra 2021 og frem.

Tilskuddet tildeles virksomheder, som udbyder abonnementsordninger og anvendes til at sænke forbrugerens initialinvestering i en varmepumpe.

Ordningen kan hjælpe til, at blandt andre borgere med begrænsede finansieringsmuligheder også kan udskifte deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

Ordningen indebærer, at udbyderen står for alt det praktiske, herunder installation, drift og vedligehold. Med klimaaftalen udvides puljen til også at omfatte alle olie- og gasfyr uden for eksisterende fjernvarmeområder og områder, der er besluttet udlagt til fjernvarme.

Der er afsat i alt 165 millioner kroner til puljen ud over de 80 millioner kroner, der blev afsat i 2018

Der er også afsat store millionbeløb til Afkoblingsordningen (470 millioner kroner), der skal dække udgifterne ved  frakobling af gasnettet og Fjernvarmepuljen (405 millioner kroner), der går til at støtte udrulning af fjernvarmenet i nye områder.

Læs mere om Byggeri

30/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.