Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nutidens lærlinge er anderledes, og det skal virksomhederne tage seriøstDen seneste i rækken af medaljetagere hos JM Byg, Martin Reading, fik bronze ved sin svendeprøve.

Nutidens lærlinge er anderledes, og det skal virksomhederne tage seriøst

Hos JM Byg går man op i de bløde værdier, og det har givet flere medaljer ved svendeprøverne og stigende antal ansøgninger til lærepladser

Del artiklen på

Af Kenneth Jørgensen

Per Mathiasen har fra barnsben været i murerfaget. Han startede som arbejdsdreng i sin fars firma, JM Byg i Nordenskov i Sydvestjylland, som han i dag er indehaver af.

Med erfaring fra sin læretid og senere som svend har murermesteren, siden han overtog forretningen for 20 år siden, slået et slag for at tage lærlinge ind og sørge for, at uddannelsen ikke kun var hårdt, surt arbejde. Med årene er virksomheden vokset til 30 mand, og bl.a. gennem et godt samarbejde med Rybners Tekniske Skole i Esbjerg, hvor han to gange om året bedømmer svendeprøver, har han hele tiden fire lærlinge ansat.

Med ønsket om fortsat at køre en succesfuld forretning og samtidig sikre de unge en god læretid blev arbejdspresset for stort, og for tre år siden blev Pers hustru, Dorthe Mathiasen, en del af virksomheden. Hendes særlige fokus er at tiltrække lærlinge og holde dem til ilden ved at sørge for, at de har det godt. Hun er uddannet sygeplejerske og har taget mange af sine ideer om medarbejderpleje med fra sine erfaringer i sundhedsvæsnet:

- Mange af de steder, jeg har været, mødte jeg op første dag, og alle vendte sig spørgende om, for ingen vidste, hvem jeg var, eller at jeg skulle starte den dag. Så føler man ikke, at man er det rette sted. De oplevelser skal vores lærlinge ikke have, fortæller hun.

Derfor præsenteres en lærlinge i JM Byg for alle medarbejdere allerede inden, han starter. Derudover får vedkommende udleveret virksomhedens arbejdstøj med eget navn på, personligt mærket værktøj, sikkerhedstaske til byggepladsen, og der tages billede, som lægges op på firmaets personaleside.

- Det betyder, at de med det samme føler, at de er en del af noget, og det giver et trykt læringsmiljø, forklarer Dorthe Mathiasen.

En anden fysik og mere dialog
Under læretiden besøger hun ofte lærlingene på byggepladsen, og Dorthe ringer også til dem, når de er på erhvervsskolen i Esbjerg for at høre, hvordan de har det. Derudover er hun i ugentlig kontakt med Rybners, så de i fællesskab kan spore sig ind på, om den pågældende er på rette hylde, eller om der nogle udfordringer, som personen har svært ved at tackle mv.

- Vi får nogle ind, som måske ikke er så uddannelsesparate, som man kunne håbe på. Med et hårdt fag og en hård tone ude på pladsen er det måske ikke lige så let for de unge at gå til murersvendene, hvis der er noget, der går dem på, siger hun og ved godt, at det i manges ører kan lyde som overdrevet 'nurseri'.

På den anden side mener hun, at JM Byg blot tager konsekvensen af, at samfundet og de unge har ændret sig bare på de sidste 10 år:

- Unge i dag er ikke, som de var før i tiden. Det er en ny generation, der skal have mere plads til at være dem selv. Så om man vil det eller ej, så må vi forholde os til det, for vi har brug for deres arbejdskraft.

Hos JM Byg sætter Per og Dorthe Mathiasen de bløde værdier højt, og det er nødvendigt med de nye generationer af unge, som virksomheden har brug for, lyder forklaringen.

Dorthe Mathiasen oplever, at unge i dag ikke tager dét at få en læreplads så alvorligt som førhen, hvor man var lykkelig - i dag søger de bare videre til en anden læreplads eller uddannelse. Samtidig er det efterhånden de færreste, der er vokset op med en far, der selv tager sig af gør-det-selv-opgaverne i hjemmet, og derfor ligger det dem ikke naturligt at løse tingene selv:

- De har ikke samme fysik, motorik og praktiske tilgang som engang. At bevæge sig på et stillads eller gå med en fyldt trillebør virker i starten unaturligt. Vi har flere, som ikke har haft et fritidsjob, før de kom ud til os, så de har ikke været vant til, hvordan man omgås voksne mennesker på en arbejdsplads. Det kan kræve ekstra tålmodighed fra vores svende, men i dag kommer man ikke langt med den barske tone, for den lægger ikke op til dialog, og unge i dag vil i dialog, fortæller hun.

Virksomhedernes medansvar
Selvom de nystartede unges håndværksmæssige færdigheder kan forbløffe, oplever Dorthe stor glæde ved at se dem rykke sig fagligt og personligt - og at være med til at præge deres udvikling. Hun er heller ikke i tvivl om, at JM Byg gør det rigtige, og de senere år har virksomhedens lærlinge fået flere og flere medaljer til svendeprøverne, og for hvert år stiger antallet af ansøgninger til lærepladser:

- Det er et resultat af, at lærlingene hos os har det godt, og det rygtes hurtigt. Hver dag forsøger vi at efterleve vores egne høje krav til at fokusere på de bløde værdier. Og når de er på skole er deres tøj med vores navn og sikkerhedsudstyret i orden, siger hun.

Også blandt folkeskoleelever gør JM Byg sig positivt bemærket. I tæt samarbejde med det kommunale indsatsprojekt, Pro Varde, kommer 7.-, 8.- og 9.-klasseelever på besøg i virksomheden. På værktstedet illustrerer en bygningskonstruktør, hvordan plantegninger tegnes og læses, og af et par - ofte yngre - svende får eleverne vist basale færdigheder, hvorefter de selv går i gang med arbejdet.

- Besøgene gør, at vi har mange i skolepraktik. Og det koster selvfølgelig noget, men det giver også noget i den anden ende. Branchen mangler hænder - både nu, men så sandelig også i fremtiden - og der har vi som virksomhed et medansvar for, at de unge vælger erhvervsuddannelserne. Vi kan ikke bare smide det fra os og lægge hele byrden hos de unge, forældrene og skolerne. De unge har mange uddannelsesmuligheder, og vi må selv gøre noget for at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Flere virksomheder skal nok til at ændre indstilling til, hvordan de rekrutterer flere unge, for erhvervsuddannelserne mangler elever, og det rammer os selv i sidste ende, siger Dorthe Mathiasen.

kenneth@odsgard.dk

Læs mere om Byggeri

26/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder