Aktuelle nyheder - Byggeri

Nuuks Plads skifter hænderFra venstre ses Mathias Busck, Line Thorup Schultz, adm. direktør i Freja ejendomme, Karen Mosbech og Lars-Erik Houmann Christensen.

Nuuks Plads skifter hænder

Freja Ejendomme har solgt Nuuks Plads på Nørrebro til en nystiftet ejendomsudvikler under 2L Holding

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

Freja Ejendomme overtog Nuuks Plads i 2013, og har siden arbejdet med at udvikle den store plads på Nørrebro, der huser Nyrops bevaringsværdige arkivbygning fra 1894 og Koppels magasinbygning fra 1963.

Frejas oprindelige projekt med bl.a. højhus på 75 meter med almene ungdomsboliger, butikker og familieboliger faldt imidlertid til jorden i efteråret 2018.

- Vi var i Freja så småt gået i gang med udvikling af Nuuks Plads 2.0, da kontakten til 2L Projektudvikling opstår. Det lå bestemt ikke i kortene, at vi skulle sælge Nuuks Plads allerede nu, men nogle gange får man et tilbud der er så godt, at det ikke giver mening at afslå. Dertil kommer, at 2L Projektudvikling er den helt rigtige køber, og har solid erfaring med at arbejde med komplicerede og historiske ejendomme som der også findes på Nuuks Plads, siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme.

Handlen er ubetinget. En formel overdragelse sker den 23. september

Kan blive et centralt knudepunkt
2L har tidligere løftet komplicerede projekter med arkitektonisk kvalitet og en forståelse for gamle bygningers kulturelle og historiske værdier, og det er med udgangspunkt i denne erfaring, at selskabet har taget Nuuks Plads under deres kyndige vinger.

- Når vi vælger at købe Nuuks Plads, skyldes det, at vi mener Nuuks Plads og Nyrops smukke arkivbygning rummer et enormt potentiale. Vi tror på, at Nuuks Plads med tiden bliver et centralt knudepunkt både for de lokale borgere og for de mange nye borgere der kommer til området når Metro-stationen åbner, siger Mathias Busck, ledende partner i 2L Projektudvikling.

Han suppleres af Lars-Erik Houmann Christensen, partner i 2L Holding, som er hovedaktionær i 2L Projektudvikling.

- Vi skal først nu i gang med at ideudvikle og analysere, hvad fremtiden kan bringe for Nuuks Plads, men det er helt sikkert, at det bliver noget vi kan være stolte over og som giver noget tilbage til byen. Nuuks Plads har nogle helt særlige lokale kvaliteter og skal ikke være en stangvare.

Understøtter og udvikler det bebyggede miljø
2L Projektudvikling er et nystiftet ejendomsudviklingsselskab stiftet af fire partnere. To nye partnere, Line Thorup Schultz og Mathias Seidenfaden Busck samt de to oprindelige partnere i 2L Holding, Lau Kristensen og Lars-Erik Houmann Christensen. Line Thorup Schultz er uddannet arkitekt, har en Master i Strategisk Byplanlægning og mangeårig erfaring fra arkitekt- og ejendomsbranchen. Mathias Seidenfaden Busck er uddannet jurist og MBA og kommer fra Blackrock hvor han var Head of Real Estate for Norden.

- Vores værdigrundlag i 2L Projektudvikling, bygger på en robust tilgang til ejendomsudvikling. Vi understøtter og udvikler det bebyggede miljø med blik for det samfund og den kontekst vi arbejder i. Det vi udvikler er også noget vi kan være tilfredse med om mange år. Det er derfor vores holdning, at bygninger skal være tilpasningsdygtige og økonomiske robuste og skabe varig værdi for de mennesker og det samfund de er en del af, siger Mathias Seidenfaden Busck.

2L Holding har siden 1998 udviklet en række ejendomme inden for såvel bolig som erhverv. En del af disse ejendomme er beholdt i egen portefølje, som yderligere er suppleret med tilkøbte ejendomme.

Blandt tidligere projekter tæller blandt andet Masteskurene, Torpedohallen og Kedelsmedien på Holmen. 2L Holding blev grundlagt af partnerne Lars-Erik Houmann Christensen og Lau Kristensen som kender hinanden fra studietiden, hvor de studerede på New York Universitys MBA-program.

-los


Læs mere om Byggeri

19/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.