Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny dagligstue skal samle folk i VibyVisualisering: Christensen & Co., Primus og Sted Landskab.

Ny dagligstue skal samle folk i Viby

Christensen & Co Arkitekter har sammen med Primus Arkitekter, Sted, Orbicon og totalentreprenør Skou Gruppen vundet konkurrencen om det nye Viby kulturhus og bibliotek

Del artiklen på

Kultur - arkitektur

Christensen & Co Arkitekter har sammen med Primus Arkitekter, Sted, Orbicon og totalentreprenør Skou Gruppen vundet konkurrencen om det nye Viby kulturhus og bibliotek. Bygningen bliver et nyt samlingspunkt for hele byen: Byens nye dagligstue. Kulturhuset skal ligge som en vital del af byens gamle bymidte og i tæt kontakt til stationen.

- I vores forslag til Vibys nye kulturhus og bibliotek, vægter vi de sociale zoner højt. Vi har skabt et byggeri, som bliver hele byens nye dagligstue. Et kulturhus med plads til musik og teater, og et sted hvor alle byens borgere har adgang til viden og kultur på tværs af aldersgrupper, køn og interesser. Med de mange sociale zoner danner arkitekturen grobund for et levende bibliotek og kulturhus, Siger Saskia Peinow, designer manager fra Christensen & Co Arkitekter.

Den bærende ide bag arkitekturen er, at huset skal være både et opholdssted og en smutvej i byen, og her spiller de sociale zoner og den imødekommende arkitektur en central rolle.

Skal skabe nysgerrighed
Huset har to etager: På 1. Sal findes biblioteket, der er designet som ét sammenhængende, åbent plan, hvor alle rum står i forbindelse med hinanden. I biblioteket er afdelinger målrettet voksne, børn og tweens, og det er også i denne del af bygningen, at Vibys kulturhistoriske arkiv med tilhørende depotet får sit nye hjem. I husets stueetage er funktioner som borgerservice, café, multisal og værksteder placeret for at skabe mest mulig synergi mellem husets aktiviteter:

- De sociale zoner og åbenhed mellem de forskellige funktioner, betyder rigtig meget for brugernes adfærd. Vi vil gerne stimulere og skabe nysgerrighed, så du fx får lyst til at besøge biblioteket eller værkstederne, selvom du egentlig bare skulle have ordnet nyt pas i borgerservice, siger Saskia Peinow.

Bæredygtighed og verdensmål
Projektet har høje ambitioner for bæredygtighed og skal certificeres til mindst DGNB-sølv. Christensen & Co Arkitekter arbejder med en dialogbaseret tilgang til bæredygtighed, hvor koblingen mellem Verdensmål og DGNB-systemet både skaber konkrete bæredygtige løsninger i projektet og samtidig danner grobund for et stort ejerskab i projektet. I projektet har rådgiverholdet derfor arbejdet med en vision for bæredygtighed, der omfatter en totaløkonomisk tankegang, fokus på holdbare materialer, et ressourcebevidst koncept for en energieffektiv bygning og styrkelse af lokalområdet samt de mange former for fællesskab, som med det nye kulturhus og bibliotek får ideelle rammer for udfoldelse.

-jhn

Fakta
Viby bibliotek og kulturhus bliver 1400 m2 og skal stå færdigt i 2021. Roskilde Kommune er bygherre på projektet som Skou Gruppen er totalentreprenør på. Rådgivningsteamet bag opgaven omfatter Christensen & Co Arkitekter, Primus Arkitekter, Sted Landskab og Orbicon ingeniører.

Læs mere om Byggeri

20/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.