Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny forening vil bygge i fællesskab på havnen i Køge Idéforslag til udformning af byggefællesskabet. Visualisering: Vandkunsten.

Ny forening vil bygge i fællesskab på havnen i Køge

Seksten husstande er foreløbig gået sammen om at skabe et bæredygtigt byggefællesskab i det spirende boligområde på Søndre Havn i Køge - og der er stadig plads til flere

Del artiklen på

De ønsker alle fællesskab. De skal alle idéudvikle et byggeri sammen. Og så er de alle kommende naboer. Den nystiftede forening Fællesbyg Køge Kyst er klar til at tage næste skridt i udarbejdelsen af et nyskabende boligbyggeri, der skal huse et stærkt nabofællesskab.

- Vi er en blandet gruppe, der har købt ind på idéen om et fælles byggeprojekt med et spændende visuelt udtryk, fokus på bæredygtighed og ikke mindst en række fællesarealer, der kan skabe gode betingelser for naboskab. Vi tror nemlig på, at fællesskab kan give mere livsglæde, fortæller Hugo Marqvorsen, der er kommende beboer og bestyrelsesmedlem i Fællesbyg Køge Kyst.

Stor indflydelse på byggeriet
Projektets bærende idé er, at beboerne sammen hyrer en entreprenør til at opføre et arkitekttegnet byggeri. Hver enkelt beboer får hermed indflydelse på både egen bolig og den overordnede ramme. Også graden af fællesskab skal beboerne blive enige om En del af byggeriet vil rumme lokaler til fælles aktiviteter fx et 'forsamlingshus' til fællesspisning, møder og børnefødselsdage.

Partnerskabet bag glæder sig
Initiativet til den anderledes måde at bygge og bo på kommer fra et partnerskab bestående af Selskabet for Billige Boliger, Tegnestuen Vandkunsten og byudviklingsselskabet Køge Kyst.

- Vi er utrolig glade for, at så mange har vist interesse for et byggefællesskab på havnen i Køge. Medlemmerne af den nye forening gør et kæmpe arbejde for at realisere deres drøm, og de har nu i høj grad taget styringen selv, som det hele tiden har været meningen, siger adm. direktør Line Røtting Dornan fra Selskabet for Billige Boliger, der bistår og rådgiver de kommende beboere.

Vandkunsten tegner byggeriet
Udviklingen af det nye byggeri foregår i tæt samspil med Tegnestuen Vandkunsten, der skal tegne byggeriet ud fra beboernes ønsker og ideer.

- Det har fra starten været et visionært projekt med stort fokus på kreativt samarbejde med foreningens medlemmer om arkitekturen, og lige nu arbejder vi med at fastlægge antal og størrelse på lejlighederne sammen med beboerne, fortæller Jan Albrechtsen, der er arkitekt og partner i Tegnestuen Vandkunsten.

Inspiration fra Tyskland
Inspirationen til byggefællesskabet kommer især fra den tyske by Tübingen, som siden 1990’erne har haft stor succes med byggegrupper – eller på tysk ”Baugruppen”. Byggegrupperne tillader beboerne at sætte et større præg på byggeriet, samtidig med at den sociale bæredygtighed styrkes i de nye bydele.

- Mangfoldighed er et kendemærke for Køge Kyst, og byggefællesskabet bidrager stærkt til et både socialt og visuelt mangfoldigt byområde, som tager form i disse år. Det er præcis det, vi tilstræber på Søndre Havn, siger projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen fra Køge Kyst.

Søndre Havn bliver et område med varieret byggeri og mange grønne områder, hvor man både kan bo i ejerlejlighed, lejebolig, rækkehus, almen bolig, ungdomsbolig eller seniorbofællesskab – og nu altså også byggefællesskab.

Det nye byggeri forventes at rumme 40-50 ejerboliger. Oprindeligt var det planen, at foreningen skulle bygge lige midt på Søndre Havn. Det er nu ændret, så boligkarreen i stedet skal opføres på en byggegrund tættere på kysten.

En tredjedel reserveret
Seksten familier har nu skrevet sig op til en bolig og betalt indmeldelsesgebyr, hvorved ca. en tredjedel af boligerne er reserveret. Hugo Marqvorsen har store forventninger til den kommende tilværelse i Køge.

- Min kone og jeg glæder os meget til at flytte fra vores parcelhus i Virum til byggefællesskabet på Søndre Havn. Køge Kyst er jo en utrolig visionær ny bydel med mange spændende tiltag og en smuk placering ved havet, siger Hugo Marqvorsen.

-jhn

Byggefællesskab på TV Lorry
Der bliver også mulighed for at få et indblik i Fællesbyg Køge Kyst på TV, når kanalen Lorry+ sender den anden af to udsendelser om Køge Kyst fredag den 15. december med en række genudsendelser i de efterfølgende dage.
Søndag den 10. december medvirker Fællesbyg Køge Kyst også i en sammenklippet version af programmerne i TV2 Lorrys Søndagsmagasinet i forbindelse med de regionale 19.30-nyheder på TV2’s hovedkanal.

Er du interesseret i at indgå i byggefællesskabet på Søndre Havn i Køge?
Fællesbyg Køge Kyst holder informationsmøde søndag den 21. januar kl. 14 hos Bryghuset Braunstein, Carlsensvej 5, 4600 Køge.
Kontaktperson: Bestyrelsesformand Christian Hansen, Fællesbyg Køge Kyst: Tlf. 21 47 51 50, mail: faellesbygkoege@gmail.com

Tidslinje
- Foreningen Fællesbyg Køge Kyst er etableret den 14. august 2017.
- Byggegrunden byggemodnes i foråret 2018.
- Fællesbyg Køge Kyst køber byggegrunden af Køge Kyst i sommeren 2018.
- Byggeprocessen forventes påbegyndt i 3. kvartal 2018.
- Indflytning forventes i slutningen af 2019.

Læs mere om Fællesbyg Køge Kyst og kommende foreningsaktiviteter og -møder på projektets hjemmeside her eller på Facebookgruppen Fællesbyg Køge Kyst

Læs mere om Byggeri

5/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder