left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny rapport gransker brugen af byens altanerDet stigende antal altaner på byens facader er en af tidens mest markante forandringer af byen. Arkivfoto: Louise S. Strøbech

Ny rapport gransker brugen af byens altaner

Altaner er blevet populære og knopskyder i både nye byområder og i de københavnske brokvarterer. Men hvad kan de, og hvordan bliver de brugt? Det giver en ny rapport svaret på

Del artiklen på

Altaner er igennem de senere år vokset frem på rigtig mange facader i København. Det stigende antal altaner er en af tidens mest markante forandringer af byen.

Altanerne giver byens beboere et nyt, rekreativt uderum og forlænger boligens private rum ud i det offentlige rum. Men hvad gør altanlivet ved beboernes boligliv, naboskab, fællesskab og ved byens liv?

Det har en gruppe forskere på instituttet Build på Aalborg Universitet undersøgt og beskrevet i en rapport, som bygger på arkitekturantropologiske feltundersøgelser i og omkring tre københavnske ejendomme på henholdsvis Nørrebro, Vesterbro og i Nordhavn i somrene 2019 og 2020.

Undersøgelserne har fokus på følgende tre forskningsspørgsmål:
1) Hvad betyder altaner for boliglivet, og hvordan og hvornår bruges altanen?
2) Hvordan drages grænserne mellem privat og offentligt rum, og hvad betyder altanerne for det sociale liv mellem naboer og i baggårde?
3) Hvordan er relationen mellem altaner og de fælles byrum i gader og baggårde, og hvad betyder det for byens liv, at flere altaner skyder frem på facaderne?

Projektet og den efterfølgende rapport har fået titlen Altaners Sociale Liv. Gennem interviews, observationer og registreringer viser det sig, at altaner ikke blot er en tilføjelse til boligen. De griber også ind i – og forandrer boligens rumlighed, grænserne mellem private og offentlige rum, forholdet til naboerne og byens liv.

Rapporten, der er forfattet af Marie Stender, Maja Wolters og Signe Rudå, kan findes her.

Derudover er der udarbejdet to film om feltarbejdet og en film om projektets konklusion. Se dem her.

-los
Læs mere om Byggeri

22/2 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.