left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny toldhal blev opført på kun tre månederDet skulle gå hurtigt med at få opført den nye toldhal, der er opført med stålrammer med momentstive hjørner samt vindkryds i tag og facader.

Ny toldhal blev opført på kun tre måneder

Storbritanniens udtrædelse af EU har sat toldvæsenet på overarbejde. Derfor skulle der en ny toldhal til i Esbjerg. Og det skulle gå hurtigt

Del artiklen på

Brexit har resulteret i, at det danske toldvæsen skal varetage nye opgaver. Det har også givet et akut behov for nye faciliteter. På blot tre måneder har Jorton opført en ny toldhal til Border Inspection Point & Told i Esbjerg Havn, så de danske toldere er rustet til de nye opgaver og rutiner, som vil opstå i forbindelse med inspektion af varer til og fra Storbritannien.

Opgaven var i sit udgangspunkt simpel: En hallænge med et samlet etageareal på 1150 m² skulle opføres. Den eneste udfordring var, at byggeriet skulle stå færdigt på blot tre måneder.

- Selve konstruktionen var ikke en udfordring for vores folk. Men tidsplanen var stram, og udfordringen lå ikke i, om vores folk kunne nå det hele, men derimod om forsyningskæden kunne følge med. En stor stålleverandør har jo ikke et mindre dansk projekt som sin hovedprioritet, og med en tidsplan, som den vi kørte med, kunne få dages forsinkelser være problematiske, fortæller Mikael Sønderby Nielsen, som er projektleder hos Jorton Region Syds kontor i Esbjerg.

Læs mere under billedet...
Den nye toldhal på Esbjerg Havn danner rammen om de nye opgaver og rutiner, som de danske toldere kommer til at stå med i forbindelse med inspektion af varer til og fra Storbritannien.

Kiggede forsyningskæden grundigt igennem
Derfor kiggede Jorton hele forsyningskæden grundigt igennem og så på, hvor de længste leveringstider kunne forekomme, så eksempelvis stålrammer blev bestilt som noget af det første i byggeprocessen.

En anden udfordring var, at byggeriet stod på i vinterhalvåret, hvor vejret kan gå ind og forstyrre arbejdet.

- Vi fik støbt betonfundamentet på en af de få tørvejrsdage, vi oplevede over vinteren. Selvom alt gik godt, blev jeg alligevel positivt overrasket over, at vi med god samvittighed kunne gå på juleferie uden, at vi skulle frygte, at tidsplanen blev forskudt, siger Mikael Sønderby Nielsen.

Fakta om byggeriet
Hallen er opført med stålrammer med momentstive hjørner samt vindkryds i tag og facader. Bygningens klimaskærm udgøres af mineraluldspaneler. Taget består af stål-trapezplader belagt med mineraluldsisolering og tagpap. Indvendige vægge udført af fuldspartlede Fermacell-plader. Administrationsdelen er udført med linoleumsgulv og nedhængt akustikloft.

Hallen er opdelt i et område med aflæsser rum for Food og Nonfood med tilhørende undersøgelsesrum. I forlængelse heraf separat aflæsserum for Told. Yderligere arealer indeholder undersøgelsesrum, kontorer, mødelokaler og personalefaciliteter. Adgang til hallen sker via læsserampe og lastbilsluser langs hallens facade. Adgang til kontorer og personalefaciliteter sker via separate døre i facader.

-los

Læs mere om Byggeri

28/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.