scroll
Ny undersøgelse: 46 % prioriterer bæredygtighed, når de renovererForbrugerundersøgelsen er udarbejdet af YouGov i perioden 15. oktober til 21. oktober 2021 på vegne af Velux. I alt har 1017 danske respondenter deltaget i undersøgelsen. Foto: Velux.

Ny undersøgelse: 46 % prioriterer bæredygtighed, når de renoverer

Danskerne vil have grønne løsninger, når boligen skal fornyes. En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Velux, viser at bæredygtighed er næstvigtigst, mens prisen stadig betyder mest

Danskerne arbejder mere hjemme end nogensinde før pga. corona-pandemien. Det har medført, at mange har kastet sig over husrenoveringer og -forbedringer. Og selvom pengepungen fortsat er tungen på vægtskålen, så fylder bæredygtighed en central rolle, når der skal tages beslutninger om hjemmet. Det fremgår af en ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for Velux på baggrund af et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.

Tæt på halvdelen (46 %) af de adspurgte danskere svarer, at de prioriterer bæredygtighed, når de renoverer og fornyer deres bolig. Og dette gør bæredygtighed til den næstvigtigste faktor. Den vigtigste faktor er stadigvæk - og ikke overraskende - prisen, som hele 58 % af danskerne prioriterer.

Nye bæredygtige tendenser
Undersøgelsen bekræfter også, at det har været særdeles populært at forny og/eller renovere hjemmet under pandemien. 59 % af de adspurgte fortæller, at de har lavet opgraderinger og renoveringer af hjemmet inden for de seneste 12 måneder. Og uanset om man er husejer, lejlighedsejer eller lejer, så prioriteres bæredygtighed.

Lone Feifer, der er programdirektør for bæredygtigt byggeri i Velux, oplever også en stadig større efterspørgsel på bæredygtige løsninger i forbindelse med boligrenovering:

- Det er en enorm positiv tendens, som undersøgelsen belyser. En tendens, som vi hos Velux også oplever - især blandt vores kunder i aldersgruppen 56+. For dem spiller bæredygtighed i stadig stigende grad en vigtig rolle. Det er tydeligt, at danskerne er blevet mere bevidste om, at de vil sætte et mindre skadeligt aftryk på klimaet. Det vil vi i Velux gerne bakke op omkring, og det matcher også vores vision om at blive CO2- neutral, siger Lone Feifer.

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af de adspurgte danskere, sågar gerne accepterer længere leveringstid på eksempelvis de nye vinduer til tilbygningen eller det nye tag - så længe produkterne er fremstillet mere bæredygtigt. I undersøgelsen svarer 38 %, at de gerne venter længere tid på bæredygtige produkter.

-tmk

7/3 2022