left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt, moderne plejehjem i TinglevIll.: Arkitektfirmaet Frost Larsen.

Nyt, moderne plejehjem i Tinglev

Centralt i Tinglev by kommer Ny Grønningen til at består af 24 boliger fordelt på to boenheder med hver 12 boliger og et fælleshus

Del artiklen på

Aabenraa Kommunes nye plejehjem i Tinglev, Ny Grønningen, rummer 24 almene plejeboliger samt et fælleshus, der skal erstatte det eksisterende plejehjem i Tinglev. Prisen for byggeriet er 57,6 mio. kr.

Det bliver Arkitektfirmaet Frost Larsen, der får til opgave at bygge Ny Grønningen, og med projektet har Aabenraa Kommune fået en spændende løsning på fremtidens plejehjem, hvor plejehjemmet bliver en naturlig del af omgivelserne, og hvor der indtænkes både fleksible og teknologiske løsninger.

- Vi ønsker med Ny Grønningen at skabe et aktivt plejehjem, der er med til at skabe liv - ikke kun på plejehjemmet, men også i lokalområdet. Vi udvider det gode samspil, der allerede er i dag mellem plejehjemmet i Tinglev og naboer. Ny Grønningen bliver bl.a. en vigtig brik i at skabe et demensvenligt samfund i Tinglev. Plejehjemmet bliver et indbydende og attraktivt bo- og mødested for beboere og deres familier, der også kan opfylde ældres ønsker og krav til, hvordan de ønsker at bo og leve i fremtiden. Og det synes jeg, at projektvinderen har ramt rigtig godt, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune, Karsten Meyer Olesen.

Det vindende projekt fra Arkitektfirmaet Frost Larsen skilte sig positivt ud fra de fire andre forslag i udbudskonkurrencen. Bl.a. i måden plejehjemmets omgivelser inddrages gennem stisystemer og gennem åbenhed i selve byggeriet og skaber en moderne og hjemmelige atmosfære.

Vinderforslaget fik således tildelt den samlet højeste pointsum af konkurrencens dommerkomite vurderet på bl.a. pris, opfyldelse af byggeprogram og det arkitektoniske udtryk.

Hjem og ikke institution
Et af hovedelementerne i vinderforslaget er, at boenhederne er udformet som individuelle 'parcelhuse', hvilket understreger, at boenhederne er beboernes hjem og ikke en institution. Derudover kommer Ny Grønningen til at bestå af et fælleshus i to plan, hvor førstesalen primært anvendes til personalefaciliteter og kontorer samt to boenheder i ét plan.

Boenhederne og fælleshuset bindes sammen af en overdækket pergolaforbindelse. Der oprettes desuden torvearealer mellem Borgerhuset i Tinglev og plejehjemmets fælleshus.

Arkitektfirmaet Frost Larsen har hjemme i Skanderborg og bliver totalrådgiver på Ny Grønningen-byggeriet, mens underrådgivere på vinderforslaget er LB Consult og Wad Landskabsarkitekter. Ny Grønningen forventes at stå klar til indflytning i 2021.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.