left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Opfører 133 attraktive boliger i tidligere hospitalsparkByggeriet af de 133 nye boliger i PH Park, der placeres på den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm, ventes igangsat omkring sommerferien og afleveres til bygherren medio 2023.

Opfører 133 attraktive boliger i tidligere hospitalspark

Dansk Boligbyg skal i Hørsholm opføre 133 DGNB-Guld certificerede boliger i totalentreprise for Calum, der har udviklet projektet og videresolgt det til Sampension.

Del artiklen på

Projektet, der ventes igangsat omkring sommerferien efter en periode med myndigheds-projektering, er udviklet af Calum sammen med Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og Moe Rådgivende Ingeniører.

Byggeriet er navngivet PH Park, og de 133 boliger kommer til at ligge naturskønt i den tidligere hospitalspark midt i Hørsholm – et område med både en sø, bølgende landskab og store, gamle bøgetræer.

Hørsholm Kommune har som ambition at få et boligområde med kvalitetsbyggeri og fokus på fællesskaber, moderne boformer for alle generationer og familietyper – samt en dagligdag med naturen helt tæt på, idet boligerne kommer til at ligge midt i en søpark.

Projektgrunden fremstår således i dag som grønt natur-areal efter nedrivning af det tidligere hospital, som lukkede i 2011.

Læs mere under billedet...
PH Park vil fremstå i blødstrøgne teglsten i en lys nuance med et nuanceret farvespil. I området er der både sø, bølgende landskab og store gamle bøgetræer. Visualiseringer: Kjaer & Richter.

Bolig-etageareal på 13.739 m2
Projektet omfatter 2 byggefelter og 3 typer af bygninger: Punkthuse i 6 etager med i alt 42 boliger, og heraf de 4 som penthouselejligheder, 64 etageboliger samt 27 rækkehuse med 2 eller 3 etager. Det samlede bolig-etageareal udgør 13.739 m2. Hertil kommer 7000 m2 parkeringskælder, der vil strække sig både under og mellem bygningerne, der er fordelt på 2 byggefelter.

Boligklyngerne vil fremstå med sammenhængende udtryk, men alligevel adskiller de sig fra hinanden. Rumligt er de udformet forskelligt, og derved opstår en serie varierede uderum. Gennem beplantninger og inventar vil hver klynge understøtte ambitionen og visionen om et samlet tema og en attraktiv bebyggelse med grønne og blå rekreative muligheder lige uden for døren – samt om en bred beboersammensætning.

Hver af boligklyngerne vil danne et mindre lokalt fællesskab både vedr. den daglige ankomst til boligerne, og som et skærmet, grønt fællesareal med en særlig karakter i forhold til det mere ’vilde’ landskab mellem klyngerne. Hver klynge vil fremstå varieret med rækkehuse, etagehuse og 1 punkthus. Med deres tage vil de danne et levende og imødekommende indtryk, lyder det i projektbeskrivelsen.

Robuste nordiske byggematerialer
Generelt bliver materialekarakteren enkel og med vægten lagt på robuste løsninger, der modsvarer den slitage, som et moderne byggeri er udsat for over tid. Overalt sikres det, at de valgte materialer klæder hinanden af hensyn til den rumlige og stoflige helhedsvirkning.

’PH Park’ vil fremstå i blødstrøgne teglsten i en lys nuance med et nuanceret farvespil. Teglstensfacaden vil blive brudt af et grafisk mønster af tydeligt udskårne store vinduer, der i dimension og afskærmning er nøje afstemt af lysbehovet i lejlighederne. Facadernes øverste del beklædes med både tegl, zink og skiffer – derved bliver facaderne opdelt og nedbrudt på en karakteristisk måde. Og på udvalgte områder bliver der desuden benyttet detalje-murværk og lodret træbeklædning.

Også indvendigt er boligerne præget af en enkel materiale-holdning. Alle overflader udføres i både gedigne og robuste materialer med fokus på bæredygtighed. Opholds- og soverum udføres med indbydende, varmt trægulv, der også giver en hyggelig stemning.

-los

Læs mere om Byggeri

15/2 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.