Aktuelle nyheder - Byggeri

Opkvalificering til seks millioner kroner gav ingen brojob

Opkvalificering til seks millioner kroner gav ingen brojob

Guldborgsund og Vordingborg fik næsten seks millioner kroner til opkvalificering af ledige, så de kunne få job på den nye faste forbindelse

Del artiklen på

Men ifølge 3F’s fagbladet er det gået let anderledes, for i virkelighedens verden benytter de udenlandske entreprenører billig arbejdskraft fra deres egne lande, og reelt klan ingen oplyse, h vor meget af den ledige lokale arbejdskraft, der har fået et job.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) bevilligede i 2017 5,9 millioner kroner til et opkvalificeringsforløb for 250 jobparate kontanthjælps- og dagpengemodtagere, og ifølge Fagbladet blev 243 ledige fra de to kommuner sendt på opkvalificeringskurser.

Løndumping
Det fremgår dog ikke af projektets afsluttende rapport fra marts 2020, hvor mange der er kommet i beskæftigelse på etableringen af Storstrømsbroen.

Borger- og arbejdsmarkedschef i Vordingborg Kommune, Lotte Svilling, mener derimod, at ’det ikke er et succeskriterium’, hvor mange der har fået job på anlægget af den nye forbindelse mellem Sjælland og Falster.

Det fremgår dog, at 110 ledige er kommet i ordinært arbejde, men ikke om det er på Storstrømsbroen.

Den lokale afdeling af 3F kender ifølge Fagbladet ingen ledige, der er kommet i job på selve broen, hvor de italienske firmaer er i gang.

Fagbladet har tidligere oplyst, at de store entreprenørfirmaer fra Italien, Rumænien og Portugal, der har cirka 75 procent af Storstrømsbro-byggeriet, aflønner deres udenlandske arbejdskraft med op til 7.500 kroner mindre end månedslønnen for en lokal bygningsarbejder.

Risikerer tab på broprojektet
I øvrigt kunne Fagbladet forleden fortælle, at det italienske konsortium Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV) er i store økonomiske problemer, og at de risikerer at tabe penge på deres kontrakt om brobyggeriet.

Den Nye Storstrømsbroen skulle være klar til både tog- og biltrafik i 2023, men ifølge Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, er broen allerede fem måneder forsinket – dels på grund af coronaen og dels store mængder nedbør sidste år.

DanB

Læs mere om Byggeri

26/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.