Aktuelle nyheder - Byggeri

Opsætter flere solceller på kommunale bygningerHvis det kan betale sig, så sætter Rødovre Kommune nu solceller op hver gang, der bliver bygget nyt eller bygget til. Senest er der opsat solceller på plejehjemmet Ørbygård. Arkivfoto

Opsætter flere solceller på kommunale bygninger

Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune har besluttet, at muligheden for at opsætte solceller skal undersøges hver gang, kommunen bygger nyt eller laver store renoveringer

Del artiklen på

Energi - Bæredygtighed

Rødovre Kommune opsatte tidligere på året solceller på Plejehjemmet Ørbygård, som er blevet ombygget. Det dækker en del af energiforbruget på plejehjemmet, der er i drift døgnet rundt. Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal endnu flere solceller op i kommunen.

- Hvis det kan betale sig, så sætter vi nu solceller op hver gang, vi bygger nyt eller bygger til. Det bliver en fast del af byggeprocessen. Vi bliver nødt til at gøre alt, hvad vi kan, for at passe godt på den klode, vi skal give videre til de kommende generationer. Rødovre går forrest i den grønne omstilling, siger borgmester Britt Jensen.

Rødovre Kommune har også på flere andre områder sat fuld styrke på de grønne investeringer. Næste år bliver puljen til grønne investeringer i kommunens bygninger fordoblet til 6 mio. kr., og der er afsat ca. 50 mio. kr. de næste fire år til at bygge nye cykelstier.

Kommunalbestyrelsen har også besluttet, at der skal nedsættes et udvalg med borgere og virksomheder, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Rødovre Kommune kan gøre endnu mere i forhold til bæredygtighed og FN’s verdensmål.

På baggrund af at Folketinget har vedtaget stramme regler for kommunale solcelleanlæg, kan det kun betale sig for kommunerne at opsætte solceller på nye bygninger. Hvis kommunerne opsætter solceller på eksisterende bygninger, skal der dannes et selskab for hvert individuelt solcelleanlæg, og så vil udgifterne til administration, vedligehold og revisor typisk være mere end det dobbelte af værdien af el-produktionen.

-los


Læs mere om Byggeri

27/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.