Aktuelle nyheder - Byggeri

Orbicon opkøbt af af global ingeniørvirksomhedfra venstre: Bent Simonsen, Hedeselskabet, Magnus Meyer, WSP og Per Christensen, Orbicon

Orbicon opkøbt af af global ingeniørvirksomhed

Hedeselskabet har underskrevet en aftale om at sælge datterselskabet Orbicon til canadiske WSP, der er en af verdens førende rådgivende ingeniørvirksomheder

Del artiklen på

Orbicon har gennem mange år været en væsentlig del af Hedeselskabet og er i dag vokset til en nordeuropæisk rådgiver, der arbejder med globale og bæredygtige løsninger på lokale udfordringer. Orbicon er anerkendt for sin ekspertise inden for blandt andet vurdering af miljøpåvirkninger, vand, naturgenopretning, klimatilpasning og bæredygtigt byggeri.

Nu skal Orbicon udvikle forretningen og samarbejdet med kunderne under et nyt ejerskab. Den nye ejer, WSP, er én af verdens største rådgivervirksomheder med ekspertise inden for transport og infrastruktur, miljø og energi, byggeri og strategisk rådgivning.

- At blive en del af WSP er en rigtig god nyhed for Orbicon og vores medarbejdere, siger Per Christensen, adm. direktør for Orbicon og uddyber:

- Med det nye ejerskab hos WSP styrker vi vores konkurrencesituation i hele den nordiske region betydeligt samtidig med, at vi får adgang til et globalt netværk af stærke kompetencer i en af de førende virksomheder i vores sektor. Ydermere bliver vi tilknyttet et team med en forretningsmodel og kultur i tråd med vores egen, hvilket vil styrke mulighederne for både kunder og medarbejdere.

Opruster i Norden
- Denne handel giver os mulighed for at opfylde vores strategiske ambition om at fremme vores aktiviteter i den nordiske region – og samtidig styrke vores ekspertise inden for miljøsektoren, siger Magnus Meyer, direktør for WSP i Norden.

- Kombinationen af kompetencer og kompatible kulturer giver os et solidt fundament, hvorfra de to organisationer kan arbejde effektivt på projekter – og derved udvikle attraktive og værdifremmende løsninger til vores kunder.

Hedeselskabet mere grøn
Salget af Orbicon bliver også positivt for kunderne i Hedeselskabets øvrige forretninger. Her vil man nemlig benytte en del af den frigjorte likviditet til at skabe grøn innovation og til at investere i udvikling af nye produkter, services og ydelser, der kan bidrage til at løse kundernes udfordringer inden for klimatilpasning, naturpleje og miljøforbedringer.

- Vi arbejder kontinuerligt med at styrke og optimere vores forretningsportefølje med de rette ejerandele. Vi har i den løbende evaluering af Orbicon vurderet, at tidspunktet er inde for Hedeselskabet at sælge Orbicon. I et konkurrencepræget marked med små marginaler er der behov for stor volumen og globalt virke både med hensyn til kunder og medarbejdere, og derfor var Orbicon strategisk set ikke længere et naturligt forretningsben for Hedeselskabet. Omvendt er jeg sikker på, at WSP er et rigtigt godt match for virksomheden fremadrettet, og det vil ligeledes skabe stor motivation for medarbejderne at være en del af en stor international virksomhed, siger Jørgen Skeel, bestyrelsesformand i Hedeselskabet.

Selvom den rådgivende ingeniørforretning i Orbicon nu er solgt, er det dog ikke slut med rådgivning for Hedeselskabet. Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark rådgiver hver dag kunder om blandt andet skovdrift og pleje af grønne områder, samt ikke mindst genanvendelse af restprodukter, hvor der er store udviklingsmuligheder, der vil kunne bidrage til optimering af Hedeselskabets arbejde med cirkulær økonomi. Et fokus der i høj grad matcher FN’s Verdensmål.

-jhn

 

Fakta: Om WSP

WSP har ca. 49.000 medarbejdere inkl. 5.600 medarbejdere i Norden.
Virksomheden rådgiver kunder inden for transport og infrastruktur, byggeri, miljø, energi, industri samt strategisk rådgivning.
WSP er involveret i bl.a. følgende projekter:

  • La Guardia lufthavnen in New York, som forventes at blive LEED Gold certificeret
  • Design af Trimsaran og Parc y Tywyn skolerne, to folkeskoler i Wales, designet og bygget i henhold til Passivhaus standard
  • Anlæggelse af Stockholms nye City Line, der indebærer udgravning af en 6 km jernbanetunnel mellem 10 og 40 m under hjertet af Stockholm

Læs mere om Byggeri

5/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.