Aktuelle nyheder - Byggeri

Over 100 boliger i private seniorbofællesskaber er på vej i KoldingDen tidligere landbrugsejendom Seestgård på Holbergsvej i Kolding bliver i løbet af et års tid erstattet af 26 rækkehuse og et fælleshus.(3-D visualisering af Holbergs Have.)

Over 100 boliger i private seniorbofællesskaber er på vej i Kolding

Byrådet i Kolding har netop godkendt en lokalplan, der skal bane vej for byggeriet af mere end 100 boliger i Koldings første private seniorbofællesskab. Arbejdet går i gang efter sommerferien

Del artiklen på

Samfund - Boformer

Den tidligere landbrugsejendom Seestgård på Holbergsvej i Kolding bliver i løbet af et års tid erstattet af 26 rækkehuse og et fælleshus, der skal danne rammen om Koldings første private seniorbofællesskab. Det er Pierre Ejendomme, der står for byggeriet af seniorbofællesskabet.

Byggeri af boliger på den tidligere erhvervsejendom har krævet et nyt plangrundlag og efter otte ugers offentlig høring har Kolding Byråd godkendt lokalplanen. Dermed er vejen banet for, at byggeriet kan gå i gang og ifølge direktør for Pierre Ejendomme, Pierre Legarth, begynder byggemodningen straks efter sommerferien.

- Vi begynder med byggemodningen i august og forventer, at selve opførelsen af byggeriet kan sættes i gang i november. Planen er, at boligerne bliver klar til indflytning i august 2021, siger Pierre Legarth.

Fire andre på vej
Seniorbofællesskabet på Holbergsvej er kun ét af i alt fem nye seniorbofællesskaber, som Pierre Ejendomme har i pipelinen.

- Vi mærker en kæmpe interesse for seniorbofællesskaber og ventelisten på boliger på Holbergs Have er meget lang. Seniorbofællesskaber er Pierre Ejendommes nye vartegn og vi har endnu fire spændende seniorbofællesskaber i Kolding på tegnebrættet, fortæller Pierre Legarth.

Ud over seniorbofællesskabet på Holbergsvej, bygger Pierre Ejendomme seniorbofællesskabet eniorbofællesskabet Lykkes Have på Lykkegårdsvej med 20 boliger og et stort seniorbofællesskab i Vonsild på Søholmparken med 50 boliger.

Pierre Legarth vil endnu ikke løfte sløret for detaljerne i de sidste to seniorbofællesskaber, men fortæller, at hans ejendom ’Sundheds Oasen’, Kolding Midtpunkt på Bredgade også kommer til at rumme et seniorbofællesskab.

Stor interesse
Det er ikke kun Pierre Ejendomme, der har oplevet en stor interesse for seniorbofællesskaber i Kolding. Det var også konklusionen i en spørgeskemaundersøgelse, som Kolding Kommune lavede sidste år blandt Kolding Kommunes 55-80 årige borgere.

Formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh er derfor særdeles begejstret for, at der er udsigt til mange nye seniorbofællesskaber.

- I udvalget ønsker vi, at boligtilbuddene i kommunen matcher borgernes ønsker og forskellige livsfaser, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi har en privat investor, der har set det store behov og ønsker at bygge ikke bare ét, men flere seniorbofællesskaber. Jeg er ikke i tvivl om, at potentialet og efterspørgslen for seniorbofællesskaber er enorm, siger Birgitte Kragh, der glæder sig til at følge byggeriet på Holbergsvej og de kommende projekter, som Pierre Ejendomme sætter i gang.

-jhn

Læs mere om Byggeri

8/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.