Aktuelle nyheder - Byggeri

Over 40.000 firmaer får bøde for praktikpladssvigt41.639 virksomheder har fået en bøde for ikke at ansætte elever nok. Omvendt har 18.869 virksomheder nået deres mål og fået en bonus.

Over 40.000 firmaer får bøde for praktikpladssvigt

41.639 virksomheder opfyldte sidste år ikke deres mål for praktikpladser og har derfor fået en bøde på op til 27.000 kroner, skriver DR

Del artiklen på

Bøde-eller-bonus er krumtappen i den trepartsaftale, som V-regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere indgik i 2016. Og nu viser årsopgørelsen fra 2018, at 41.639 virksomheder sidste år ikke opfyldte deres mål og derfor er blevet opkrævet en ’bøde’, skriver DR her til morgen.

Og det finder Ejner K. Holst, der er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation og en af parterne bag trepartsaftalen, decideret pinligt og mener, at virksomhederne i dén grad svigter deres samfundsansvar, når de ikke ansætter elever.

- Hvis man vil have uddannet arbejdskraft, skal man også levere - uanset om man kan betale sig fra det eller ej, siger Ejner K. Holst til DR.

Murerlærling ikke overrasket
Murerlærling Maja Mørk, der er formand for Erhvervsskolernes Elevforening, er heller ikke overrasket over de mange bøder til virksomhederne.

- Vi hører rigtig mange forskellige forklaringer på, hvorfor virksomhederne ikke tager lærlinge. Den sjoveste, jeg har hørt, det var en, der svarede 'Jamen, det plejer vi bare ikke, så det gør vi ikke', siger hun.

Nye redskaber op ad skuffen
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkratz-Theil (S) er heller ikke imponeret. Hun henviser til, at manglen på praktikpladser år efter år er et tilbagevendende problem. Og siger til DR:

- Vi bliver nødt til at tage nogle andre redskaber op ad skuffen, for de nuværende virker ikke. De unge står stadigvæk uden praktikpladser, og virksomhederne mangler stadig faglært arbejdskraft, siger Pernille Rosenkratz-Theil uden dog at konkretisere nogle løsningsforslag.

I år har i alt 62.097 virksomheder modtaget en årsopgørelse. Heraf har 41.639 virksomheder ikke opfyldt deres mål for elevpoint i 2018 og har derfor fået en bøde. Omvendt har 18.869 nået deres mål og har derfor fået en bonus.

Ifølge de seneste tal fra Undervisningsministeriet mangler der 8.500 praktikpladser.

-jhn

Læs hele artiklen på DR's hjemmeside her

Læs mere om Byggeri

8/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.