Aktuelle nyheder - Byggeri

Over 700.000 i den arbejdsdygtige alder forsørges af det offentlige

Over 700.000 i den arbejdsdygtige alder forsørges af det offentlige

Der er i Danmark netop nu 701.400 16-64 årige på offentlig forsørgelse. Det viser tallene fra Danmarks Statistik

Del artiklen på

Samfund-Politik

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en kommentar til Danmarks Statistiks opgørelse af antal offentligt forsørgede i 2. kvartal 2019 siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, at stigningen i offentligt forsørgede i 2019 har mindst to årsager:

- Dels den begyndende opbremsning på arbejdsmarkedet og dels en mere naturlig forklaring, at folketallet og også arbejdsstyrken i Danmark stiger, og arbejdsmarkedet kan ikke opsuge hele den stigende arbejdsstyrke. De økonomiske nøgletal bevæger sig lidt op og ned. De internationale peger mest nedad, mens nøgletallene i dansk økonomi stadig for det meste er positive, om end tempoet blandt andet på arbejdsmarkedet er gået ned siger Bo Sandberg.

Tallet der lyste op
Netop nøgletallet for offentligt forsørgede var ellers det, der ifølge Bo Sandberg ’kvartal for kvartal har lyst op i landskabet’, men efter seks et halvt år med fald, viser både 1. og 2. kvartal 2019 igen en stigning i antal offentligt forsørgede:

- Træerne vokser ikke ind i himlen, heller ikke på arbejdsmarkedet. Men det er vigtigt - også for det nye politiske flertal - ikke at glemme reformkursen. Dels er der stadig noget at komme efter ved eksempelvis at bruge best practice i kommunernes aktivering af kontanthjælpsmodtagere, og dels skal man fastholde fokus også på de positive effekter af senere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, siger Bo Sandberg.

Marginaliserede grupper ind på arbejdsmarkedet
Han påpeger, at et stramt arbejdsmarked med rekrutteringsudfordringer giver en gylden mulighed for at få flyttet marginaliserede grupper ind på arbejdsmarkedet:

- Men også mange seniorer har stor glæde ved at kunne bevare en tilknytning til arbejdslivet, og det behøver ikke nødvendigvis være på fuld tid, siger cheføkonomen.

Ifølge Danmarks Statistik er der det seneste år kommet ca. 4.000 færre kontanthjælpsmodtagere, 3.000 færre efterlønnere og 2.000 færre nettoledige. I modsat retning, er der kommet 3.500 flere på førtidspension og ligeledes 3.500 flere i støttet beskæftigelse.


Læs mere om Byggeri

19/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.