Aktuelle nyheder - Byggeri

Pensionsselskab vil spare på CO2-udledningen i sine bygningerVi er fuldt ud bevidste om, at byggebranchen er en af de brancher, der udleder mest CO2, og vi vil gerne være en del af løsningen på det problem, siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

Pensionsselskab vil spare på CO2-udledningen i sine bygninger

AP Pensions datterselskab AP Ejendomme vil reducere CO2-udledningen med 52 % i sine ejendomme i drift

Del artiklen på

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sat et klart mål for CO2-reduktion for selskabets ejendomme i drift. I 2025 vil AP Ejendomme nemlig have reduceret CO2-udledningen med 52 % for sine ejendomme i drift.

AP Ejendommes nye reduktionsmål er et led i, at AP Pension sidste år tilsluttede sig IIGCC's net zero samarbejde, Paris Aligned Investment Initiative, der forpligter AP Pension til at opnå en klimaneutral investeringsportefølje i 2050 eller før. Som en del af det har AP Pension netop udarbejdet en række delmål frem mod 2025. Herunder reduktionsmålet for AP Ejendomme.

Adm. direktør, Peter Olsson, mener, at det er et ambitiøst, men også realistisk reduktionsmål.

- Vi arbejder hver dag for, at vores ejendomsportefølje skal have reduceret sit CO2-forbrug, og nu sætter vi et tal for, hvor meget vores ejendomme i drift i 2025 skal have reduceret CO2-udledningen med. Det er et ambitiøst, men også realistisk mål, vi har sat os, og vi vil gøre vores absolut bedste for at nå det, siger Peter Olsson, der samtidig oplyser, at målet for ejendomme i drift er opgjort med udgangspunkt i 2019, hvor AP Ejendomme havde 52 ejendomme i drift, der udledte 4529 ton CO2-ækvivalenter. De 52 ejendomme udgør henholdsvis lejeboliger og erhvervsejendomme med et samlet areal på 230.202 m2.

For at nå reduktionsmålet har AP Ejendomme sat gang i forbedringer i ejendommene i drift.

- En del af at nå reduktionsmålet vil komme fra grønnere strøm, og så vil vi foretage energiforbedringer og renoveringer på ejendommene. Men vi kommer også til at have en dialog med vores lejere om, hvordan de med ændringsadfærd kan være med til at nå målet, siger Peter Olsson.

Kaster flere net ad gangen
Selvom AP Ejendomme nu har sat mål for CO2-reduktion for ejendomme i drift, så står det ikke alene. For selskabet vil fortsat hele tiden se på, hvordan det kan tage nye metoder i brug for at bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet.

- Vi har gennem de seneste år taget flere tiltag i brug, der skal være med til at reducere CO2-udledningen på vores projekter. Alle nye lejeboliger bliver f.eks. certificeret med Svanemærket, mens vores erhvervsejendomme som minimum bliver certificeret med DGNB Guld, siger Peter Olsson og fortsætter:

- Herudover har vi taget nye materialer i brug som f.eks. Aalborg Portlands cement, FutureCem, som udleder op til 30 % mindre CO2 end traditionel beton. Vi opfører en erhvervsejendom på 28.000 m2 med massivtræ i de bærende konstruktioner. Vi har taget CO2-reducerede Biomason-fliser, der er lavet af enzymer, i brug som de første i Europa. Og senest har vi løftet sløret for udviklingen af en mere bæredygtig bygning, der skal sænke CO2-aftrykket i betonbyggeri markant.

- Målet for bygningen er, at den maksimalt må udlede 5,0 kg CO2 per m2 per år over en 50-års periode. Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan tage nye metoder i brug for at bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet. Og det vil vi fortsætte med, siger Peter Olsson, der ikke kan oplyse, hvad det vil koste at nå selskabets CO2-reduktionsmål.

-dc

Læs mere om Byggeri

26/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.