Aktuelle nyheder - Byggeri

Politikerne skaber barrierer for flere seniorer på arbejdsmarkedet

Politikerne skaber barrierer for flere seniorer på arbejdsmarkedet

Hvis danske seniorer var lige så repræsenterede på arbejdsmarkedet, som det er tilfældet for seniorer i Sverige og Norge, ville det betyde yderligere 50.000 beskæftigede i aldersgruppen 60-69-år

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings cheføkonom, Anders Borup Christensen, er tilghangen af landets seniorer på arbejdsmarkedet meget stor. Ikke færre end 125.000 ekstra personer over 60 år er de seneste ti år kommet i arbejde. Det viser en ny analyse fra Rockwoolfondens Forskningsenhed (RFF).

Anders Borup Christensen fastslår i et debatindlæg i Dagbladet Børsen, at de ældre klarer sig langt bedre på arbejdsmarkedet end tidligere. Dels bliver de flere år på arbejdsmarkedet, dels arbejder de flere timer og de får også højere løn end tidligere.

Manes til jorden
- Formodninger om, at arbejdsgiverne skulle fravælge seniorerne, bør derfor én gang for alle manes til jorden. Tværtimod er seniorernes erfaring og kompetence, som er opnået gennem en lang karriere, meget værdsatte af arbejdsgiverne, siger han.

Der peges blandt andet på forhøjelsen af efterløns- og folkepensionsalderen som årsager til et længere arbejdsliv. I dag er det ikke længere normen at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet inden, man fylder 65 år. Efterlønsalderen er 63½ år og folkepensionsalderen 67 år.

Malurt i bægeret
Anders Borup Christensen drypper lidt malurt i bægeret og noterer, at politikerne modarbejder en udvikling med flere seniorer på arbejdsmarkedet.

Det sker blandt andet med seniorpension og Arne-pensionen, som trækker medarbejdere ud af arbejdsstyrken. Desuden er efterlønnen stadig populær med over 50.000 modtagere i 2021.

Derfor ønsker Dansk Arbejdsgiverforening, at en kommende regering laver reformer, som skaber incitamenter til, at flere seniorer får mulighed for og lyst til at yde en ekstra indsats.

- Det kræver blandt andet, at der ryddes op i de mange tilbagetrækningsordninger, samt at det gøres mere attraktivt for seniorer at fortsætte med at arbejde gennem en udvidelse af seniorpræmien, skriver cheføkonomen.

Tag arbejdstøjet på
Han henviser til Norge og Sverige og peger på, at hvis danske seniorer var lige så repræsenterede på arbejdsmarkedet, som i de to nævnte lande, ville det løfte beskæftigelsen for de 60-69-årige med yderligere 50.000:

- Hvis Sverige og Norge kan, så kan vi også i Danmark. Men det kræver, at en kommende regering tager arbejdstøjet på og gennemfører ambitiøse, fremadskueende reformer, der kan sikre vækst og velstand i det danske samfund, slutter Anders Borup Christensen.

Læs mere om Byggeri

15/11 2022