Aktuelle nyheder - Byggeri

Pris rammer lige ind i den bæredygtige dagsordenDet Bæredygtige Element uddeles online i morgen d. 28. oktober.

Pris rammer lige ind i den bæredygtige dagsorden

Prisen ’Det Bæredygtige Element’ uddeles i morgen og stiller igen skarpt på de forskellige aktører, som branchen er afhængige af, hvis den grønne omstilling skal realiseres

Del artiklen på

Når InnoByg og Building Green for syvende gang uddeler prisen ’Det Bæredygtige Element’, rammer prisen ind i bygge- og anlægsbranchens bæredygtige dagsorden.

Marianne Meyer Jakobsen, der er netværksleder i InnoByg, hæfter sig ved, at både Personprisen og Produktprisen gennem årene er gået til meget forskellige aktører, hvilket er med til at understrege vigtigheden af, at hele værdikæden spiller ind til bygge- og anlægsbranchen bæredygtige dagsorden:

- Når vi ser tilbage på de tidligere vindere, så finder vi både producenter, en entreprenør, en bygherre, arkitekter, ingeniører og videninstitutioner. Det understreger i princippet bare, at der skal rigtig mange forskellige bæredygtige elementer til, før vi når i mål, siger hun.

Også i år er der mange forskellige aktører blandt de nominerede:

- Ser vi på produkterne, er både et modulsystem, en brandhæmmer og et udendørs byrumsinventar nomineret. Det siger igen noget om bredden på de indstillinger, vi modtager. Der er ingen tvivl om, at vores fagjury har været på noget af en opgave, men vi synes, at det er fantastisk at se den store variation i indstillinger og også i de nominerede, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Tre ildsjæle
Det samme gør sig gældende, når man stiller skarpt på de tre nominerede til Personprisen 2020:

- Ud over, at de alle tre er ildsjæle, som brænder for det bæredygtige byggeri, så har vi også at gøre med tre meget forskellige nominerede. Vi har arkitekten, som har arbejdet med den grønne omstilling i det bæredygtige byggeri gennem mange år, og som har gået forrest – også hvis vi f.eks. ser på FN’s Verdensmål ind i byggebranchen. Så har vi den offentlige foregangsmand, som har arbejdet benhårdt for grøn omstilling i den kommune han repræsenterer, og som det er lykkedes ham at få helt frem i førerfeltet, når det gælder bæredygtighed. Sidst, men ikke mindst, har vi den unge ildsjæl, som har kastet sig ind i kampen for at råbe vores – til tider lidt traditionelle – branche op. Hun har endda formået at få følgeskab af de generationer, som lige om lidt strømmer ud på arbejdsmarkedet, og som ønsker et opgør med det traditionelle, fordi de ønsker en grønnere verden – også i bygge- og anlægsbranchen. De er alle værdige vindere – og vi ser frem til at løfte sløret for, hvem der løber med titlen som Det Bæredygtige Element 2020, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Det Bæredygtige Element uddeles online i morgen d. 28. oktober kl. 14.30-14.50, og man kan gratis følge med i uddelingen her.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/10 2020
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.