Aktuelle nyheder - Byggeri

Randers: Vil inddrage Gudenåen og fjorden i byenForslagene fra de tre teams til, hvordan områderne omkring Gudenåen kan udnyttes bedst muligt, er meget forskellige. Vinderne kan inddrage elementer fra de to øvrige projekter i det endelige forslag.

Randers: Vil inddrage Gudenåen og fjorden i byen

Tre teams har i løbet af foråret arbejdet med at skabe hver deres bud på en udviklingsplan for Randers Kommunes største byudviklingsprojekt nogensinde; Byen til Vandet. Nu er forslagene klar til input fra alle interesserede

Del artiklen på

De tre teams, team Effekt, team C.F. Møller og team Vandkunsten, er i konkurrence med hinanden om at vinde, og siden den 1. april 2019 har de arbejdet på hvert deres forslag til en udviklingsplan. Bag konkurrencen står Randers Kommune og Realdania.

De tre teams har netop præsenteret deres forslag for dommerkomitéen, og er derfor klar til at blive lagt frem til debat.

- Vi står med tre gode bud på, hvordan vi kan anvende omkring 59 hektar ved Gudenåen og Randers Fjord til en attraktiv byudvikling midt i Randers - og midt i en unik flodnatur. Det bliver en byudvikling, hvor vi har fokus på bæredygtig byudvikling, innovative klimatilpasningsløsninger og en økonomi i balance. Inden vi i dommerkomitéen beslutter os for, hvilket team, der vinder, er det vigtigt, at alle får mulighed for at komme med input. Byen til Vandet har løbende været i offentlig debat, og det er afgørende for realiseringen, at borgerne er med på hele rejsen, siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune og formand for dommerkomitéen.

Vigtigt med input
Dommerkomitéen vælger vinderteamet til september. Herefter skal vinderteamet færdiggøre et forslag til en endelig udviklingsplan. Er der gode løsninger fra de to andre forslag, kan de indgå i det endelige forslag. Samtidig kan borgernes input få indflydelse på, hvilke løsninger der kommer med i den endelige udviklingsplan.

Forslaget til en endelig udviklingsplan forventes at blive sat til debat i foråret 2020, hvorefter den vil blive behandlet af Randers Byråd.

- Med den trinvise udflytning af havnen til de nye arealer har Randers mulighed for at få fuldt udbytte af områderne ved det smukke flodlandskab omkring Gudenåen. Samtidig kan man løse udfordringen med stigende havvand og håndtere den trafikale barriere mellem by og vand. Det er et projekt, der ikke kun kommer Randers til gode, men som også vil kunne inspirere andre byer, siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

Alle kommentarer samles
Debatperioden løber fra den 1. juli til den 21. august 2019. Borgerne kan møde repræsentanter fra Randers Kommune til en snak om de tre forslag i Havnegadeboksen på Dronningekajen i Randers fra den 1. til den 5. juli, alle dage fra kl. 14-17.

Debatperioden afsluttes med by- og havnevandringer i Randers Festuge i uge 33 og med et temamøde i Forum for Byen til Vandet den 20. august, hvor de tre forslag præsenteres og drøftes. Alle input indsamles også via et mentii-spørgeskema og fra eventuelle kommentarer på Facebook. Derefter bliver de samlet i et notat til dommerkomitéens bedømmelsesmøde sammen med input fra rådgivere i advisoryboardet.

- Udviklingsplanen skal være med til at sikre Randers’ position som en attraktiv bosætnings- og erhvervsby i Kronjylland med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi ser frem til at se, hvad borgere og interessenter lægger vægt på i de tre forslag til udviklingsplanerne. Det er jo i sidste ende dommerkomitéens beslutning, hvilket forslag der vinder parallelkonkurrencen, men det er vigtigt, at udviklingsplanen er koblet sammen med byens DNA - og her er interessenternes og borgernes input garanter for, at det bliver en del af den færdige udviklingsplan, siger Christian Brøns, medlem af dommerkomitéen og kommende formand for Udviklingsudvalget.

De tre forslag til udviklingsplaner og en samlet pixibog kan ses her.

De tre teams er:

Team C.F. Møller
C.F. Møller
Niras
Urgent.Agency
Cushman & Wakefield

Team Effekt
Effekt Arkitekter
Cassøe Frost Borchmann
Trafik Plan
Konsulent 'Fru Andersen'
WTM Engineers
ISC Rådgivende Ingeniører
Nordicals Erhvervsmæglere Randers

Team Vandkunsten
Vandkunsten
Cowi
Marianne Levinsen Landskab
Johanne Bugge Experience Consult

-los


Læs mere om Byggeri

30/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.