Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Regeringen lover mindre bøvl på kontoret- De nye løsninger skal gøre virksomhedernes arbejdsgange så enkle som muligt. Derfor skærer vi nu en hel masse bøvl og administrativt spildtid væk, siger Sophie Løhde.(Foto. Nadia Fryd)

Regeringen lover mindre bøvl på kontoret

Der er administrative lettelser på vej til erhvervslivet med nye it-løsninger af Digital Post, NemLog-in og NemID, der kan spare virksomhederne for op mod 200-400 millioner kroner årligt

Del artiklen på

Den offentlige digitale infrastruktur hænger ikke godt nok sammen og er ikke tilstrækkelig brugervenlig. Sådan lyder det fra flere virksomheder.

Innovationsminister Sophie Løhde vil derfor gøre det lettere at være virksomhed ved at nedbryde siloer og sikre mere sammenhængende it-løsninger:

- Vi står for at skulle opdatere den digitale infrastruktur, og her lytter vi selvfølgelig til virksomhederne. De nye løsninger skal passe til virksomhedernes behov og gøre deres arbejdsgange så enkle som muligt. Derfor skærer vi nu en hel masse bøvl og administrativt spildtid væk, siger Sophie Løhde.

Samlet løsning på et sted
Fremover skal det bl.a. være muligt for virksomheder at tilslutte sig de digitale løsninger på én gang og administrere deres brugere ét sted. På samme måde skal det også være mere enkelt at få hjælp, og derfor bliver der lavet et samlet supporttilbud for alle tre løsninger. Endelig skal de nye løsninger gøre det nemmere at sende digital post videre i virksomhedernes egne mailsystemer.

Det er blot nogle af de forbedringer, der vil give store administrative lettelser i virksomhederne. Omregnet til kroner og ører viser de foreløbige beregninger en besparelse på op til ca. 200 til 400 mio. kr. årligt.

Glæde hos direktør
Arbejdet med at udvikle de næste generationer af den digitale infrastruktur er allerede godt i gang i Finansministeriet og Erhvervsministeriet.

Det glæder Lars W. Andersen, direktør for public affairs i SAS, at man har lyttet til virksomhederne:

- Det er vigtigt for os som virksomhed at have så smidige arbejdsgange som muligt, som er effektive og sparer tid. Vi ser derfor frem til den næste generation Digital Post, NemLog-in3 og MitID, som lægger op til væsentlige forenklinger med en øget brugervenlighed og opdateret funktionalitet, siger Lars W. Andersen.

Målrettede lettelser til erhvervslivet
Regeringen har gennem de sidste år arbejdet målrettet for at lette erhvervslivets byrder med 6 milliarder kr. frem mod 2025. De offentlige digitale selvbetjeningsløsninger er ét af de områder, hvor virksomhederne i høj grad efterspørger administrative lettelser.

Og erhvervsminister Brian Mikkelsen er tilfreds med, at regeringen nu igen gør det lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark:

- De offentlige digitale løsninger skal gøre det nemmere at drive virksomhed. Desværre er brugervenligheden og sammenhængen mellem løsningerne ikke altid i top, til stor frustration for erhvervslivet. Mere sammenhæng mellem Digital Post, NemID og NemLog-in, er et vigtigt skridt i den rigtige retning.

De nye løsninger udvikles først i de kommende år, så der er tale om foreløbige beregninger.

-jhn

Fakta om byrdelettelsen

Regeringen har som målsætning at reducere byrder for erhvervslivet med 4 milliarder. kr. frem til 2020 og yderligere 2 milliarder kr. fra 2021 til 2025.

Det forventes, at næste generation af de nye it-løsninger og et samlet supporttilbud til løsningerne vil lette erhvervslivets byrder med mellem 200 og 400 mio. kr. årligt. Da løsningerne ikke er udviklet endnu, er der tale om foreløbige beregninger.

Det forventes, at de nye løsninger går i luften fra 2020.

Læs mere om Byggeri

14/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder