Aktuelle nyheder - Byggeri

Region Sjælland fik ’bar røv’ i kampen om erhvervsklyngerRegion Sjællands hovedkvarter i Sorø

Region Sjælland fik ’bar røv’ i kampen om erhvervsklynger

Ingen af de 14 videns- og erhvervsklynger, der har søgt om støtten, har placeret afdelinger i Region Sjælland. Beslutningen om, hvor erhvervsklyngerne placerer hovedsæder og afdelinger, tages af klyngerne selv.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Morten Dahlin, der er medlem af Folketinget for Venstre har spurgt uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvorfor ingen af de nye, nationale erhvervsklynger får hovedsæde i Region Sjælland, og hvordan ministeren vil sikre, at Region Sjælland ikke går glip af det udvidede samarbejde mellem forskere og virksomheder, vækst og innovation.

Ministeren oplyser, at hun ’til fulde forstår den frustration, som fraværet af klyngerepræsentation i Region Sjælland har skabt i regionen’:

- Derfor er det også meget vigtigt for mig at understrege, at vi politisk på ingen måde er i mål med at skabe en stærkere forankring af klyngerne i Region Sjælland. Det kommer regeringen til at følge op på i de kommende måneder, lyder det fra ministeren.

Ingen har afdelinger i Region Sjælland
Hun understreger, at ingen af de 14 videns- og erhvervsklynger, der har søgt om støtten, har placeret afdelinger i Region Sjælland.

En væsentlig del af forklaringen er ifølge ministeren, at ingen af de hidtidige nationale
innovationsnetværk for perioden 2019-2020 har hovedsæde i Region Sjælland,
ligesom der heller ikke er regionale klynger med hovedsæde i Region Sjælland,
der er certificeret under det gængse klyngecertificeringsprogram ECEI - European
Cluster Excellence Initiative:

- Jeg kommer politisk til at arbejde for, at vi får skabt en stærkere regional forankring
af de udpegede klynger i Region Sjælland. Klyngerne er forpligtet til at gøre deres aktiviteter tilgængelige for virksomheder i hele Danmark, men beslutningen om, hvor de placerer hovedsæder og afdelinger, tages af klyngerne selv. Det har jeg som minister ikke direkte indflydelse på, forklarer Ane Halsboe-Jørgensen.

Byggeklynge er repræsenteret i Region Sjælland
Hun nævner videre, at erhvervsklyngen for anlæg og byggeri har meddelt, at den fra begyndelsen af det nye år vil have tilstedeværelse i Region Sjælland med medarbejdere i Næstved, og de arbejder for en styrket repræsentation på Lolland, hvorfra klyngen blandt andet kan understøtte Femern-byggeriet:

- Det er rigtig godt. Men lad mig sige det helt klart: Det er ikke nok. Vi skal fortsætte dialogen med klyngerne, og vi skal have flere konkrete løsninger for regionen på plads, inden klyngerne sætter i gang fra årsskiftet. Det bliver ikke kun hensigter og ambitioner, men konkrete medarbejdere med placering i Region Sjælland, slutter ministeren, som forventer, at indsatsen i Region Sjælland vil udvikle sig i de kommende år.

Læs mere om Byggeri

14/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.