Aktuelle nyheder - Byggeri

Rekordindtjening hos rådgiverne seks år i trækDirektør Henrik Garver fra FRI

Rekordindtjening hos rådgiverne seks år i træk

Med en overskudsgrad på 7,1 procent tangerer indtjeningen i de danske rådgivende ingeniørvirksomheder rekordårene 2007 og 2016.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Det er historisk, at de rådgivende ingeniørvirksomheder konstant har holdt en høj indtjening i seks på hinanden følgende år.

Omsætningen i branchen sætter rekord og nærmer sig 30 milliarder kroner globalt, og overskudsgraden for de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder i FRI lander på 7,1:

- Resultatet fra FRI-virksomheder med mellem 200 og 1.000 ansatte er væsentligt forbedret, så de nu ligger på niveau med de største FRI-virksomheder. Ud over den øgede overskudsgrad er også omsætningen gået frem. I 2018 landede omsætningen på 13,7 milliarder kroner. Det er en vækst på 3,2 procent fra 2017, og dertil kommer den omsætning, der ligger i de udenlandske datterselskaber, på i alt 12,6 milliarder kroner, forklarer direktør Henrik Garver fra FRI.

Strategisk fokus
Han understreger, at årets brancheundersøgelse viser, at den danske rådgivende ingeniørbranche grundlæggende har det godt:

- Vi kan se, at både branchen og de enkelte virksomheder har et endnu stærkere strategisk fokus end tidligere, det gælder eksempelvis det forhold, at der er en langt stærkere likviditetsstyring i virksomhederne og en fokusering på eksport mod mere politisk stabile markeder, siger Henrik Garver.

Der er sket et tydeligt skift væk fra politisk usikre markeder i Afrika og Mellemøsten, mens der er vækst i Europa, ikke mindst i de nordiske lande, samt i Nordamerika.

Henrik Garver tilskriver en af årsagerne til den internationale succes, at danske rådgivervirksomheder har stærke kompetencer på de områder, hvor der er stor efterspørgsel i udlandet - infrastruktur, byudvikling, energi og miljø.

Mangler fortsat arbejdskraft
Branchen har dog fortsat mangel på kvalificeret arbejdskraft. Årets brancheundersøgelse viser imidlertid, at en større andel af medarbejdere er under 30 år:

- Det ser altså ud til, at branchen godt kan tiltrække talenterne. Udfordringen bliver så at fastholde dem, siger Henrik Garver.

Branchen beskæftigede pr. 1. januar 2018 13.267 ansatte i Danmark, heraf 7.348 ingeniører.

Det er mere end 10 procent af de erhvervsaktive ingeniører i Danmark.

Branchen beskæftiger desuden godt 15.100 medarbejdere i udlandet.

Læs mere om Byggeri

10/7 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.