Aktuelle nyheder - Byggeri

Rentefrie momslån har sparet SMV'er for 374 millioner kroner- SMV’erne har under coronakrisen i snit skulle betale 5,51 % på en kassekredit og mange mere. Her har regeringens momslån givet dem et tiltrængt alternativ, siger Jakob Brandt.

Rentefrie momslån har sparet SMV'er for 374 millioner kroner

Nye tal viser, at SMV'er under Corona-krisen har fået momslån for 6,8 mia. kr. Ordningen får ros fra SMVdanmark, der vurderer, at det har sparet små virksomheder for 374 millioner kroner

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

Under coronakrisen oplevede tusinder af danske virksomheder, især SMV’erne, at det var svært eller umuligt at låne penge i banken. Skatteministeriet tog derfor initiativ til at SMVer kunne låne sidste momsindbetaling som et rentefrit lån i ét år.

Skatteministeriet har netop offentliggjort tal, der viser, at 23.600 virksomheder har lånt tilsammen 6,8 mia. kr.

- Vores medlemmer betaler høje renter i banken, og skulle de i stedet have lånt 6,8 mia. kr. ville renteudgiften alene være 374,7 mio.kr. De penge får nu lov til at blive i virksomhederne, hvor de er med til at sikre overlevelse og jobs, udtaler Jakob Brandt og fortsætter:

- SMV’erne har under coronakrisen i gennemsnit skulle betale 5,51 % på en kassekredit, hvilket betyder at mange har betalt mere end det. Her har regeringens momslån givet dem et tiltrængt alternativ, hvor en personlig hæftelse ikke har været et ultimativt modkrav. Dette har givet mange selvstændige nattesøvnen tilbage, at de ikke blev presset ind i en situation, hvor banken kunne komme og tage ens hus, hvis virksomheden gik konkurs, siger Jakob Brandt.

Blev en del af hjælpepakkerne på opfordring
SMVdanmark har tidligere opfordret regeringen til at tilbageføre den seneste momsindbetaling som lån til virksomhederne – et element, der efterfølgende blev en del af hjælpepakkerne til erhvervslivet. SMV’er fik dermed mulighed for at få seneste momsindbetaling som et rentefrit lån i ét år.

- Jeg vil gerne takke skatteministeren for at have fulgt vores opfordring og har givet virksomhederne mulighed for at få den indbetalte moms tilbage som rentefrit lån. Det har holdt hånden under mange af de virksomheder, der blev afvist i banken under coronakrisen, udtaler Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

2/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.