Aktuelle nyheder - Byggeri

Årets Byggeri 2017: TofteboFoto: Bjerg Arkitektur.

Årets Byggeri 2017: Toftebo

Toftebo i Værløse har undergået en komplet passivhusrenovering, så energiforbruget er minimeret, og bæredygtigheden er optimeret

Del artiklen på

Målet med renoveringen af Toftebos 83 familieboliger har ikke alene været at sænke varmeforbruget og vedligeholde facader og tag. Udgangspunktet har været at tage afsæt i bebyggelsens eksisterende arkitektur og dens oprindelige ide og dyrke og forfine husene, så Toftebo herfra kan udvikle sig i en bæredygtig retning både socialt, økonomisk og energimæssigt.

Toftebo fremstår i dag som en levende og grøn boligbebyggelse med optimerede forhold for både fællesskab og privatliv og kan nu kalde sig vinder af Årets Byggeri 2017 i kategorien Bolig.

Konkurrencens dommerkomite om Toftebo:
- Et vigtigt eksempel til efterfølgelse. Danmark stræber efter at gøre sig uafhængig af fossile brændstoffer, og bygninger er en af de helt tunge energiforbrugere. Toftebo demonstrerer, at det er muligt at renovere den eksisterende bygningsmasse til passivhus-standard inden for den almene ramme. Ved at tænke totaløkonomisk har beboerne nu fået et bedre hus uden at gå på kompromis med bebyggelsens oprindelige kvaliteter.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 10.

I de kommende dage vil du her på bygtek.dk også kunne læse om de byggerier, der modtog hædrende omtale i forbindelse med kåringen af Årets Byggeri 2017.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/12 2017
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.