Aktuelle nyheder - Byggeri

Ridehus fastholder kulturarv og tilbyder moderne fritidslivFoto: Realdania By & Byg.

Ridehus fastholder kulturarv og tilbyder moderne fritidsliv

30 nye hestebokse, foderrum, saddelrum samt en ekstra indendørs ridebane er blandt de nye faciliteter til den københavnske fritidsklub, Rideklubben Ridevenner

Del artiklen på

Arkitektur - byudvikling

Rideklubben Ridevenner har en lang historie på området ved Ballonhangaren på Islands Brygge, og takket være en aftale mellem Realdania By & Byg og Københavns Kommune kan klubben blive på ejendommen i mange år endnu. Rammerne for klubtilbuddet får dog en væsentlig opgradering med Realdania By & Bygs projekt, som både omfatter ny hal og restaurering af den historiske hangar.

- Det er helt unikt, at vi midt i København har et fritidstilbud, hvor hestepiger og -drenge kan dyrke deres fælles interesse og være en del af et stærkt fællesskab, siger overborgmester Frank Jensen.

Den nye hal opføres som modulbyggeri med facade i hårdt træ med et grundareal på ca. 1700 m2. Hallen placeres, så der bliver plads til en udendørs ridebane mellem hallen og Ballonhangaren.

Når den nye hal er færdig næste år, flytter heste og elever ind, og de udtjente staldbygninger på ejendommen fjernes. Selve Ballonhangaren, som lige nu restaureres, skal også fungere som ridehal. Endelig skal arealet mellem Ballonhangaren og den nye hal indrettes med udendørs ridebane og opholdssteder.

Bedre faciliteter i grønne omgivelser
I Realdania By & Byg glæder man sig over, at området fortsat kan fungere som ramme for rideklubbens aktiviteter:

- En af vores fornemmeste opgaver er at sikre bygningsarven på en måde, så den kan bruges meningsfyldt i en moderne sammenhæng. Det er i høj grad tilfældet her, hvor Ridevenner får bedre faciliteter, så børn og unge fra hele København fortsat kan komme og tilbringe tid med hinanden, ride og passe heste i grønne omgivelser, siger adm. direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld.

Ballonhangaren indgår nu i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og har til formål at fremme den levende bygningskultur.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.