Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rockwool brandsikrer Norges største plejehjem

Rockwool brandsikrer Norges største plejehjem

I Norge er landets største plejehjem i massivt træ netop blevet færdigt. Valget af træ stiller store krav til brandsikkerheden og en brandsikker isoleringsløsning

Del artiklen på

I Sydnorge - nærmere betegnet Drøbak - er det største byggeprojekt i Frogn kommunes historie og Norges største plejehjem i massivt træ for kort tid siden blevet færdiggjort. Plejehjemmet Ullerud Helsebygg er bygget som et passivhus, og har fået miljøklassificeringen 'Very Good' af Breem-Nor, Norges ledende værktøj til klassificering af bæredygtigt byggeri. Trækonstruktionen stiller store krav til brandsikringen i isoleringstypen, mens den høje miljøklassificering kræver en høj isoleringsevne - en kombination af to kerneegenskaber, som Rockwool kunne tilbyde med sin facadeløsning RedAir Flex.

Særligt byggeri stiller store krav til byggematerialerne
Fordi byggeriet er af massivt træ og samtidig et plejehjem, hvor over hundrede ældre mennesker bor, var brandsikkerhed afgørende i materialevalget for at beskytte både beboere og bygning i tilfælde af brand:

- Til byggeriet af Ullerud Helsebygg blev der på grund af trækonstruktionen stillet krav om ikke-brændbar facadebeklædning og isolering. Derfor valgte totalentreprenøren facadeløsningen RedAir Flex, som opfyldte de høje krav til brandsikkerhed, og som derudover er hurtigt, enkelt og fleksibelt at arbejde med - både på byggepladsen og ved projektering. Og det er vigtigt for os, fortæller arkitekt og ingeniør Jörgen Andreasson fra BAS Arkitekter, som har været ansvarlig for detailprojekteringen i byggeriet af Ullerud Helsebygg.

Udover at RedAir Flex er brandsikkert og skaber en effektiv byggeproces, giver facadesystemet også et optimalt indeklima i træbygningen, fordi systemet er uorganisk og fugtafvisende.

Naturlig løsning til bæredygtigt træbyggeri
I takt med at byggerier i massivt træ som Ullerud Helsebygg ses oftere og oftere, stiller byggeriets aktører også krav til de materialer, der skal indgå i bygningen sammen med træet. Og her kan stenuldsløsninger noget særligt, når det kommer til bæredygtigt træbyggeri:

- Stenuld passer naturligt ind i fremtidens bæredygtige byggeri i massivt træ på flere niveauer. Stenuld er baseret på sten og dermed naturligt lige som selve det massive træ. Det er brandsikkert, og beskytter beboerne og konstruktionen. Endelig er stenuld genanvendeligt, og bevarer sin funktion i hele bygningens levetid,  siger Christer Engelstad, konsulent hos Rockwool Nordics.

-jhn

Læs mere om Byggeri

12/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder