Aktuelle nyheder - Byggeri

Rockwool vinder EUs MiljøprisBjørn Andersen.

Rockwool vinder EUs Miljøpris

IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) har valgt Rockwool for deres udvikling og implementering af produktionsprocesser, der har reduceret udledningen af CO2 med mere end 70 % fra de danske fabrikker

Del artiklen på

Prisen for bæredygtige processer anerkender Rockwools årelange ingeniørarbejde for at udvikle produktionsprocesser, der har skabt en ny, fleksibel smelteteknologi.

Teknologien gør det muligt for Rockwool at udskifte f.eks. kul til energikilder med et mindre CO2-aftryk som naturgas eller biogas på de af sine fabrikker, hvor den nye teknologi er i anvendelse.

Hanne Bach, der formand for den danske jury af EU's Miljøpris, siger om tildelingen af prisen:

- Prisen for bæredygtige processer går til Rockwool. De viser, hvordan vi kan bruge ingeniørkunst til at udvikle nye teknologier, der gør en forskel i løsningen af nogle af de klimaproblemer, vi står overfor i dag.

Udviklet, testet og først implementeret i Danmark, så vil den nye, fleksible smelteteknologi være et stort bidrag til, at Rockwool når sine globale mål om reducere sine emissioner. Målene er verificeret og godkendt af FNs Science Based Targets initiativ, SBTi.

Bjørn Andersen, der er direktør for Teknologi & Produktion i Rockwool Group, siger:

- At vi modtager den pris viser, at bæredygtighed er en vigtig del af vores forretning. Det ingeniørarbejde og den innovationen af teknologi, som prisen anerkender, bygger på vores arbejde gennem årtier, hvor vi har bestræbt os på at mindske miljøpåvirkningen fra vores produktion. Mere end 50 ingeniører her i Danmark har arbejdet for at udvikle vores patenterede teknologi. Der fandtes ikke færdige løsninger, som vi kunne købe os til, derfor har vi opfundet dem selv.

Som vinder af den danske konkurrence for bæredygtige processer går Rockwool videre til den europæiske konkurrence, European Business Award for the Environment, hvor vinderen skal findes i 2022.

Rockwools innovation har et globalt sigte, og her siger Bjørn Andersen:

- Med produktion i mange forskellige lande over hele verden, så ved vi også, at vi ikke kan lægge alle vores teknologi-æg i den samme kurv. Derfor har vi også udviklet en smelteteknologi, der er baseret på el. Den teknologi er særligt velegnet i lande, hvor fremstillingen af el har et lavt CO2-aftryk, f.eks. el fra vandkraft. På vores fabrik i Norge har vi indviet industriens største smelteovn, og det har betydet en CO2 reduktion på 80 % sammenlignet med den teknologi, der blev brugt før.

-kj

Læs mere om Byggeri

2/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.