left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Råt&Godt i finalefeltet til CSR People PrizeRåt&Godt fungerer næsten som en almindelig arbejdsplads. De unge har dog mulighed for at afprøve forskellige håndværk som tømrer, snedker, maler, smed og murer samt kreativt og praktisk arbejde.

Råt&Godt i finalefeltet til CSR People Prize

De tager kasserede byggematerialer og upcycler dem til bl.a. unikke møbler. Nu er Aalborg-baserede Råt&Godt nomineret til pris for virksomhedens store sociale ansvar

Del artiklen på

Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører, forsyningsselskaber og mange andre. Materialerne ombygges efter bestilling, og efterhånden kan Råt&Godt aftage og afsætte store mængder materialer – også i det tilknyttede bæredygtige byggemarked.

Samtidig tilbyder virksomheden afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Filosofien bag Råt&Godt er, at mennesker og materialer fortjener en chance til. I dag har virksomheden ti fuldtidsansatte og 28 ansatte, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

En stærk cirkulær forretningsmodel
Juryen bag CSR People Prize-prisen bemærker, at Råt&Godt er en virksomhed, der har en stærk cirkulær forretningsmodel, hvor der aftages store mængder materialer fra byggeriet, som ellers har meget affald, der udgør en stor miljøbelastning. Samtidig er virksomheden med til at skabe job til mange fra kanten af arbejdsmarkedet.

Med nomineringen påpeger juryen også, at det kan lykkes at tage socialt ansvar og ansvar for ressourcer og miljø, samtidig med at virksomheden tjener penge. Råt&Godt sparer samtidig Aalborg Kommune for betragtelige udgifter, og udsatte mennesker finder en vej fra Råt&Godt og videre ud på jobmarkedet. Salget af produkter skabt af genanvendte byggematerialer stiger år for år, og Råt&Godt har mange samarbejdspartnere.

Nomineret til særpris
CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Den uddeles i år i tre kategorier:

Virksomheder med mere end 250 ansatte
Virksomheder med op til 250 ansatte
CSR People Særpris – Cirkulær økonomi og arbejde til flere.

Råt&Godt er en af de tre nominerede til Særprisen, der går til en virksomhed, som både arbejder med cirkulære forretningsmodeller og skaber arbejde til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

CSR People Prize. Prisen uddeles til Cabis årskonference den 24. marts.

Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet, der arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

-los


Læs mere om Byggeri

19/2 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.