Aktuelle nyheder - Byggeri

Rumænere knaldet ved grænsen med stjålet værktøj

Rumænere knaldet ved grænsen med stjålet værktøj

To rumænske mænd er hver blevet idømt ti måneders fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for groft hæleri af værktøj fra blandt andet byggepladser i Århus og Horsens

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

To rumænske mænd på 20 og 25 år blev i sidste uge hver idømt 10 måneders fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for groft hæleri.

Dommen faldt ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg, efter at de to mænd blev anholdt den 10. september i en rumænsk stationcar af en patrulje fra 'Udlændingekontrolafdeling Vest' ved Sønderjyske Motorvej nær Padborg.

Betjentene fattede mistanke til køretøjet, der var på vej ud af Danmark, tungt læsset med værktøj, hvorefter de to personer blev anholdt og varetægtsfængslet.

Professionelt el- og håndværktøj
Det viste sig, at køretøjet indeholdt flere end 200 stykker værktøj, primært professionelt el- og håndværktøj, der af retten blev fastsat til en værdi af mindst 300.000 kroner.

Det stod desuden klart, at en del af værktøjet stammede fra indbrud på byggepladser i Århusområdet og i Horsens i juli og september måned.

Begge rumænske mænd har under sagen nægtet sig skyldige, men modtog dommene.

Specialenhed
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.

Enheden er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland og formået er at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper.

UKA Vest arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

UKA Vest har desuden ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland, og i grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.

Læs mere om Byggeri

16/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.