left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Slagterigrund bliver til ny bydelBoligerne bliver fordelt på tre mindre boligklynger varierende fra fire til otte etager samt to højere bebyggelser på henholdsvis 14 og 20 etager.

Slagterigrund bliver til ny bydel

På den gamle slagterigrund på Rugårdsvej i Odense bliver en ny bydel med boliger, grønne gård- og opholdsrum og parkeringsfaciliteter opført

Del artiklen på

Snart påbegyndes et større byudviklingprojekt nær Odense bymidte, Kongens Have og Odense Banegård. D. 18. august går entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard for første gang i jorden på den vestlige del af den gamle slagterigrund på Rugårdsvej, der skal danne rammen om en ny bydel med 413 nye boliger, grønne gård- og opholdsrum samt en mindre underliggende p-kælder. Pensionsselskabet PKA er medinvestor på projektet.

- Projektet bliver vores første i Odense, men vores klare ambition er, at vi skal engagere os yderligere i byudviklingsprojekter i byen fremadrettet, hvilket også er blandt de primære årsager til, at vi for få år siden etablerede afdeling i Syddanmark, fortæller adm. direktør for A. Enggaard, Asger Enggaard, der suppleres af ejendomschef i PKA Nikolaj Stampe:

- Der er tale om et utroligt attraktivt område især i kraft af den centrale placering tæt på både Odense Banegård, Kongens Have og Odense City. PKA har allerede investeret i nærområdet, herunder senest i den nyopførte boligejendom på den gamle Falck-grund, og helt generelt ser vi store perspektiver i Odense, der udvikler sig rigtig interessant.

Handler ikke kun om opførelse af bygninger
Efter første spadestik påbegynder A. Enggaard for alvor opførelsen af den nye bydel, der foruden grønne udearealer og Slagteriet kommer til at at bestå af boliger mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder:

- Boligerne bliver fordelt på tre mindre boligklynger varierende fra fire til otte etager samt to højere bebyggelser på henholdsvis 14 og 20 etager, hvor især de øverste lejligheder får en unik udsigt over hele byen. Bygningerne bindes desuden sammen af nogle indbydende og grønne bylivs- og opholdsområder. Vi tror på, at vi er nået frem til et godt og relevant boligmiks, der passer godt ind i området, og som særligt vil være interessant for unge studerende, men også for eksempelvis seniorer, der ønsker er udskifte parcelhuset med en central placering og færre huslige forpligtigelser, forklarer Palle Priska, der er afdelingschef for A. Enggaards afdeling i Syddanmark.

Han siger supplerende, at bydelen får sin egen såkaldte bylivsforening, hvor beboerne via en app kan arrangere aktiviteter som eksempelvis fællesspisning, yoga, ginsmagning eller lignende. Derudover etableres også et stort fælleslokale, to fælles gæsteværelser, som beboerne kan leje til overnattende venner eller famlie, og et fælles cykelværksted med udendørs vaskeplads.

- For os handler byudvikling ikke kun om opførelsen af bygninger. Vi ser det som helt afgørende, at vi er med til at skabe de mest optimale rammer for en levende og velfungerende bydel, slutter Palle Priska.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.