oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Sølvfarvet havnebad på vej i FrederikssundVisualisering: Christensen og Co.

Sølvfarvet havnebad på vej i Frederikssund

Det nye Kultur- og Havnebad i Frederikssund bliver elegant og funktionelt og giver mulighed for både sommer- og vinterbadning, undervisning, arrangementer mm.

Del artiklen på

Der er nu blevet valgt et vinderprojekt til det nye Kultur- og Havnebad i Frederikssund. Projektet er tegnet af Christensen og Co Arkitekter (CCO), Moe og Marianne Levinsen Landskab. Det var en enig bedømmelseskomité, der pegede på projektet som det bedste af de forslag, de fire prækvalificerede teams havde indgivet. I alt havde 17 teams budt ind på opgaven, og heraf blev fire prækvalificeret.

- Det bliver et flot Kultur- og Havnebad, der løser de funktioner, som Frederikssund Ny Initiativråd og Frederikssund Kommune ønsker i et havnebad. Det bliver flot indpasset i naturen og nærområdet, det giver optimale rammer om vinterbadning, og det giver byen et nyt mødested og vartegn, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Bæredygtig cirkel
Kultur- og Havnebadet bliver bygget af bæredygtige materialer, får form som en cirkel, der flyder på fjorden, og det bliver bygget med fossileret træ, der falder flot ind i naturen, som omgiver havnebadet. Træet vil med tiden ændre sig, så det får en farve, der minder om sølv.

Inde i cirklen vil der være et badebassin og et svømmebassin. Der vil være solterrasser, udsigtsplatform, depotrum og rørebassiner med krabber og andre havdyr. Vinterbaderne kan glæde sig over, at der bliver en terrasse direkte ud til fjorden, hvorfra man kan springe i vandet og bagefter gå direkte i sauna eller ind i omklædningsrummene.

- Vi er meget glade for at have vundet den inspirerende opgave om Frederikssund Kultur- og Havnebad. Vi glæder os til at samarbejde med Frederikssund Kommune om et havnebad, der både er smukt og funktionelt for vinterbaderen og de mange sommergæster, siger Michael Christensen, der er kreativ direktør og grundlægger af Christensen & Co. Arkitekter.

Frivillige fik ideen
Frederikssund Ny Initiativråd står bag ideen om et Kultur- og Havnebad, og de glæder sig derfor over, at der nu er valgt et projekt, og at havnebadet er kommet endnu et skridt nærmere.

- I Frederikssund Ny Initiativråd har en gruppe af frivillige siden 2013 arbejdet målrettet og kreativt med at etablere et havnebad i Frederikssund. Vi har formgivet rammerne for en badefacilitet i pagt med naturen til gavn for byens og regionens borgere, og vi er stolte over, at vi i samarbejde med fondene har tiltrukket godt og vel halvdelen af anlægsudgifterne til havnebadet. Jeg vil kalde det for en stor sejr for et frivilligt borgerinitiativ i Frederikssund, siger Lars Jepsen-Sølvhøj fra Frederikssund Ny Initiativråd.

Projektet får støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der bidrager med 8,2 mio. kr., Friluftsrådet har givet 300.000 kr., mens Byrådet har afsat knap 8,3 mio. kr. i anlægsmidler til projektet. Det forventes, at Kultur- og Havnebadet står færdig i sommeren 2019.

Den 31. januar 2018 vil interesserede borgere få mulighed for at deltage i en præsentation af projektet, og her vil man kunne se tegningerne, høre om og stille spørgsmål til projektet. Det foregår klokken 17 i byrådssalen på rådhuset i Frederikssund og det er ikke nødvendigt med tilmelding.

For at sikre havnebadets succes er det vigtigt, at det passer ind i nærområdet. Derfor besluttede Byrådet på sit møde den 20. december 2017, at der i den videre bearbejdning af projektet skal ses på, om eventuelle støjgener fra Kultur- og Havnebadet kan reduceres. Der skal også laves en analyse af parkeringsbehovet ved projektet, og om nødvendigt skal der indarbejdes tilpasninger.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder