Aktuelle nyheder - Byggeri

SMV’erne trues af krav om lange betalingsfrister

SMV’erne trues af krav om lange betalingsfrister

Mange mindre- og mellemstore virksomheder er økonomisk truet på deres levebrød efter både coronakrise og nu både energikrise og høj inflation.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Likviditeten er begrænset, og det rammer virksomhederne hårdt, når de møder krav om forlængede betalingsfrister.

Den rekordhøje inflation har lagt begrænsninger på forbrugernes økonomiske råderum, og det betyder mindre omsætning hos ikke mindst håndværkerne.

Det har blandt andet medført, at konkurstallet nu er på niveau med finanskrisen, og ifølge en analyse fra SMVdanmark kommer manglen på likviditet til udtryk ved krav om længere betalingsfrister.

Værre de seneste måneder
Næsten dobbelt så mange virksomheder har oplevet længere betalingsfrister over de seneste tre måneder, sammenlignet med sidste år, og cirka 20 procent af virksomhederne har i samme periode erfaret, at betalingen fra kunderne trækker ud

Praksissen med sene betalinger har et omfang, som tidligere har fået SMVdanmark til at lancere en kampagne for, at renteloven bliver skærpet, så store virksomheder ikke får mulighed for at bruge deres små leverandører som bank.

Det vil man opnå ved at indføre den samme betalingsfrist for virksomheder, som i dag gælder for det offentlige, nemlig en betalingsfrist på maksimalt 30 dage.

Læs mere om Byggeri

21/11 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.