left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Sommerhuse sælges stadig hurtigt trods lille stigning i salgstid Salgstiden på sommerhuse stiger en smule fra juli til august. Dog sælges et typisk dansk sommerhus i gennemsnit stadig på 100 dage. Foto: Nybolig.

Sommerhuse sælges stadig hurtigt trods lille stigning i salgstid

Salgstiden på sommerhuse er raslet ned i 2021. Hele 97 dage er der i gennemsnit barberet af salgstiden på et typisk sommerhus siden nytår. Markedstal for august viser nu, at salgstiden stiger en smule

Del artiklen på

Ved årets begyndelse blev et typisk dansk sommerhus solgt efter 197 dage til salg på boligmarkedet. Otte måneder senere i august sælges sommerhusene på landsplan i gennemsnit efter blot 100 dage – mange markant hurtigere. Det viser dugfriske markedstal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

Men salgstiden på 100 dage i august indikerer faktisk en lille stigning fra 97 dage i juli. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er det et naturligt tegn på et boligmarked, der nu gradvist normaliserer sig oven på corona.

- Køberne i markedet har udvist usædvanlig stor interesse for sommerhuse, og den exceptionelle interesse går helt tilbage til foråret 2020. Men tilbagevenden til en mere normal tilværelse i 2021 har nok taget toppen af den intense interesse for sommerhuse, og derfor ser vi nu, at salgstiden stiger en smule, siger Nyboligs pressechef, Alexander Falck Winther.

Forventet stigning
Han ser dog ikke grund til bekymring og rynkede bryn hos købere og sælger i markedet, når ændringen ikke er større.

- Salgstiderne på tværs af alle boligtyper ligger alle fortsat på et historisk lavt niveau. Så selvom der er tale om en lille stigning, har den ikke væsentlig betydning for handlende i markedet. Visse steder vil man endda fortsat opleve faldende salgstider, da der er tale om et gennemsnit på tværs af landet, siger han.

Desuden er stigende salgstider for sommerhuse forventeligt sidst på sommeren.

- Sommeren er gået på hæld, og derfor er det meget naturligt, at danskerne skruer lidt ned for interessen for sommerhuskøb, siger Alexander Falck Winther.

Stigende salgstider på sommerhusmarkedet kan på sigt give køberne mulighed for at handle i et lidt roligere marked, hvilket er tiltrængt efter en lang periode med historisk stor handelsaktivitet.

-los


Læs mere om Byggeri

13/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.