Aktuelle nyheder - Byggeri

Støjudsatte beboere fik hjælp af nyudviklede lydskodderBoligforeningen 3B på Folehaven i København har givet inspirationen til projektet og modtaget de endelige lydskodder, der efter ønske ligner de oprindelige grønne skodder. Foto: Rasmus Degnbol

Støjudsatte beboere fik hjælp af nyudviklede lydskodder

Et primært ønske fra beboerne var, at skodderne i højere grad blev tilpasset boligblokkenes arkitektoniske udtryk

Del artiklen på

Samfund – Arkitektur – Indeklima

Formålet med projektet, der har fået støtte af Miljø- og Fødevareministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP), var at udvikle en lydskodde til støjudsatte boliger langs trafikalt belastede veje. Udviklingsarbejdet resulterede i fremstilling af tre forskellige demonstrationsskodder, der blev monteret på tre vinduer i Folehaven i København.

Projektteamet bestående af Art Andersen, Nørløv+Nørløv Arkitektfirma, Statens Byggeforskningsinstitut og Gate21 fik støtte fra Realdania og Miljø- og Fødevareministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). Der blev opstillet en række funktionskrav, som bl.a. omfattede arkitektur, funktion, støjdæmpning, indeklima, mørkelægning, energibesparelse og økonomi.

Positive resultater
Endvidere blev der lagt vægt på at identificere mulige udviklingsperspektiver, så projektets løsninger kan anvendes i andre bebyggelser med andre facader i eksisterende og nyt byggeri.

Lydskodderne blev afprøvet i praksis af beboerne og der blev gennemført målinger af lydskoddens evne til at dæmpe trafikstøjen.

Resultaterne var positive og efter nogle tilpasninger blev der fremstillet og monteret 42 lydskodder på vinduer i 36 lejligheder.

Rapporten om pilotprojektet kan læses her.

-los


Læs mere om Byggeri

12/11 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.