Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Stor effektivisering med app til materielstyring

Stor effektivisering med app til materielstyring

Aarsleff Anlæg divisionen i Odense udstyrer nu deres formænd og sjakbajser med webbaserede materielstyringsapp

Del artiklen på

På entreprenørsiden har Per Aarsleff været med til at udvikle den webbaserede materielstyringsapp, Nethire, som Aarsleff Anlæg divisionen i Odense nu udstyrer deres formænd og sjakbajser med. Forventningerne er store gevinster i form af effektivisering, maksimal udnyttelse af værktøjet og ikke mindst minimere store udgifter til indlejning:

- Vi har sat det her i gang for bl.a. at undgå at bruge en masse penge på at leje materiel eksternt, fordi vores folk ikke kan finde det værktøj, de skal bruge lige nu og her. Vi forventer derfor store besparelser, fordi vi nu har adgang og overblik over alt vores grej, forklarer Bjarne Larsen, der er konduktør hos Aarsleff Anlæg i Odense.

Hos Aarsleff kommer NetHire til at blive brugt som en intern udlejningsplatform. Det betyder, at det værktøj, der bliver lejet ind på de enkelte byggesager, bliver en udgift på projektets budget. Dermed bliver materiellet også hurtigere afmeldt end ellers, fordi det koster projektlederen penge. Derfor bliver det også hurtigere frigjort, så medarbejdere via appen kan se, at værktøjet nu er ledigt.

Spildtid reduceres
NetHire er en it-virksomhed ejet af samme selskab som Garant Udlejning. NetHire platformen er bl.a. skabt på fundamentet af den know-how og erfaring med digitale udlejnings- og materielstyringsplatforme, som Garant har opbygget gennem en lang årrække.

- I udlejningsbranchen har man i mange år har været tvunget til at vide præcis hvilket materiel, der befinder sig hvor. Det har til gengæld været en kæmpe udfordring hos større byggevirksomheder. Derfor var det helt naturligt at begynde at løse virksomhedernes materieludfordringer ved at etablere en lille udlejningsbutik inde i selve virksomheden. Det er hele grundideen bag NetHire-materielstyring, forklarer adm. direktør Steffen Meyer.

Dagligt forlader tusindvis af håndværkere byggepladsen for at hente værktøj hos kolleger, i firmaet eller hos udlejeren. Den manglende kontrol med materiellet giver en masse spildtid og store huller i budgetterne.

- Vi udstyrer håndværkere, projektledere, byggeformænd og sjakbajser med en app på deres smartphone, så de med et hurtigt greb i lommen har overblik over virksomhedens værktøj. På få tryk kan de bestille værktøjet og få det leveret med chauffør uden at skulle forlade byggepladsen, siger Steffen Meyer.

Ny ledelsesindsigt
Langt de fleste virksomheder oplever, at værktøjsmængden løber løbsk, når virksomheden når en vis størrelse. Med NetHires tilhørende Business Intelligence-platform får ledelsen ifølge Steffen Meyer nu en helt ny indsigt og overblik over virksomhedens værktøj.

- Med vores BI-værktøj stiller vi alle data om virksomhedernes materiel og værktøj til rådighed - præsenteret nemt og overskueligt. Ledelsen kan bl.a. følge med i, hvilke varegrupper, der bliver brugt mest, hvem der bruger det og i hvilke perioder. Det giver en helt ny indsigt og et overblik, som er helt essentiel for de lidt større virksomheder, der vil undgå udgifterne til materiel løber løbsk, siger Steffen Meyer.

NetHire bliver bl.a. også brugt af entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen, installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen og grossister som Solar m.fl.

-kj

Læs mere om Byggeri

9/1 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder