Aktuelle nyheder - Byggeri

Svanemærket til almene boliger i UrbanplanenVisualisering: ONV arkitekter.

Svanemærket til almene boliger i Urbanplanen

66 nye familieboliger i Boligforeningen 3B's boligområde på Amager bliver med svanemærkning

Del artiklen på

Byggetilladelsen til 66 nye boliger på Amager kaldet Store Solvænget er netop blevet givet, og det betyder, at Boligforeningen 3B i samarbejde med blandt andre det almene administrationsselskab KAB og Københavns Kommune nu kan gå i gang med opførelsen af familieboligerne på den grund, der tidligere husede Solvang Centret, som blev revet ned i 2015.

Det er Scandi Byg, der er totalentreprenør på projektet, og som skal stå for at levere de mange boliger. Store Solvænget indgår nemlig som en del af en større rammeaftale, AlmenBolig+ Rammeaftale 4, som blev udbudt af KAB og Boligforeningen 3B tilbage i 2013. Her har Scandi Byg siden 2009 sammen med de forudgående rammeaftaler, 1 og 3, opført over 1000 såkaldte AlmenBolig+ boliger, hvilket dækker over en ny generation af billigere almene boliger med lave opførelses- og vedligeholdelsesudgifter samt huslejer.

Hos både Boligforeningen 3B og i KAB, som administrerer 3B, kan man i høj grad glæde sig over, at man valgte netop Scandi Byg til rammeaftalen. Scandi Bygs modulbyggeri er nemlig ikke alene af høj kvalitet, men har også sidenhen fået miljøcertificeringen Svanemærket, og det betyder, at Boligforeningen 3B nu får svanemærkede almene boliger:

- Hos KAB påtager vi os et medansvar ift. at løfte de samfunds- og miljømæssige udfordringer. Vi arbejder derfor på at skabe bæredygtige boligområder med energivenlige og miljøbevidste løsninger, hvor folk har råd til at bo. Derfor er vi selvfølgelig også rigtig glade for, at Store Solvænget nu bliver bygget med Svanemærket. Det er et stort skridt i den rigtige retning og passer godt til vores værdier, siger projektleder Mette Høgel fra KAB.

Meget mere end penge
Selvom opgaven blev kontraheret, før Scandi Byg fik licensen til svanemærket modulbyggeri, har byggevirksomheden dog ikke været i tvivl om, at boligerne skal opføres med Svanemærket uden meromkostninger for boligforeningen. Ifølge Scandi Bygs administrerende direktør, Thomas Raunsbæk, handler det nemlig ikke kun om økonomi, men også om at tage et vigtigt samfundsansvar:

- For mange virksomheder handler det om, hvorvidt kunden vil betale for bæredygtigt byggeri eller ej. Det vil vi gerne lave om på, da bæredygtigt byggeri er meget mere end penge. Det handler om at tage et samfundsansvar og sikre, at en så stor del af byggeriet foregår på så miljørigtige præmisser som muligt, og derfor har vi besluttet, at vi heller ikke går på kompromis med det i fremtidige byggerier - heller ikke selvom opgaven er kontraheret før, vi fik vores licens, lyder det fra Thomas Raunsbæk.

De almene boliger bliver en del af et deksisterende boligområde på Amager kaldet Urbanplanen, og de får efter planen selskab af en anden 3B-afdeling som nabobebyggelse med ca. 100 ungdomsboliger, der får navnet Lille Solvænget.

Store Solvænget forventes at stå klar i efteråret 2020.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne