Aktuelle nyheder - Byggeri

Tagrens kan udløse bøderVirksomheden Alge-Stop ApS har som de første i Danmark udviklet en metode, hvor vandet opsamles, filtreres og genanvendes. Det gavner miljøet og sikrer kunderne mod miljøbøder.

Tagrens kan udløse bøder

Miljøvenligt renseprodukt er ingen garanti for en den rigtige tagrens/algebehandling - Og det kan give store bøder, hvis overskudsvandet løber via tagrenderne ned i afløbet

Del artiklen på
Det er blevet årstid for tagrens, og det er både rigtig pænt og en god ide, da det forlænger tagets levetid og kan gøres for få penge. Men tagrens kan være dyrt, hvis ikke det udføres korrekt - både for miljø og for pengepung. Der dukker i disse år flere og flere eksempler op, hvor overskudsvand fra tagrensninger via tagrenderne ledes ud i afløb og dermed i naturen. Det har medført fiskedød i åer og søer og har givet øget fokus på området.

Harmløst, når det udføres korrekt
Selvom du bruger et godkendt, miljøvenligt produkt til at rense taget, er det nemlig stadig ulovligt at lade overskudsvandet løbe ud i afløbet. Det gælder alle tagrense-produkter på markedet. Selv det godkendte produkt AlgeFri N er skadeligt for vandmiljøet.

- Der er desværre ikke ret mange, der ved det, men det er faktisk ulovligt ikke at opsamle vandet - uanset hvilket middel man bruger. Selv de 100 pct. nedbrydelige rengøringsmidler kan nå at skade vandmiljøet, inden de nedbrydes, fortæller Jørgen Enggaard, der er direktør i virksomheden Alge-Stop ApS, hvor de løser problematikken på en anderledes måde.

Det er nemlig harmløst for naturen at rense taget, hvis man bare udfører behandlingen på den rigtige måde. Jørgen Enggaard har selv udviklet en miljørigtig metode til tagrens på private huse og industribygninger, hvor vandet opsamles og genanvendes, så det ikke skader miljøet.

Rene tagrender – ren samvittighed
Metoden, som Alge-Stop anvender som de eneste i Danmark p.t., går ud på, at man som det første tømmer tagrenderne for skidt - en sidegevinst, som mange kunder er rigtigt glade for. Herefter sættes der propper i nedløbsrørene, så overskudsvandet fra taget ikke kan løbe i afløbet. Mens taget sprøjtes med vand og rengøringsmidler fra en tank i bilen, suges det overskydende vand op af tagrenderne og pumpes tilbage til en tank i bilen, hvor det filtreres og renses, så det kan genanvendes på det næste tag. Løsningen er dermed 100 pct. miljøvenlig og lovlig.

- Mange får renset deres tag på en ulovlig måde, fordi de ikke kender reglerne. Dermed påfører de miljøet utilsigtet skade. Det er jo ikke alle, der er klar over, hvor deres regnvand ledes hen, og hvad det kan have af konsekvenser for miljøet. Derfor er det meget vigtigt at vælge et anerkendt firma og sikre sig, at overskydende væske bliver opsamlet, så miljøet ikke lider nogen last, fortæller Jørgen Enggard.

Når taget vedligeholdes og holdes rent, er der desuden mindre risiko for, at alger og mos sætter sig fast og medfører revner og sprækker i taget. Men hvor tit taget skal renses, er individuelt. Det er ikke nødvendigvis hvert år.

-jhn

Læs mere om Byggeri

7/10 2014
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.