Aktuelle nyheder - Byggeri

Tegnestue etablerer fremtidslaboratorium

Tegnestue etablerer fremtidslaboratorium

Med fremtidslaboratoriet Agenda retter Kant arkitekter nu et stærkt fokus på fremtidsforskning og innovationsprojekter og det internationale marked

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

Arkitektbranchen har ikke før haft det lange lys på og forsøgt at samle al den forskning, der kan give fingerpeg om, hvad tidens og fremtidens teknologiske kvantespring kommer til at betyde for den måde, vi indretter os på derhjemme, i skolerne og i byrummet. Sådan lyder vurderingen fra Kant arkitekter, der forstærker deres kerneforretning med fremtidslaboratoriet Agenda.

- Vi befinder os i en tid, hvor de massive miljømæssige udfordringer og de teknologiske kvantespring kommer imod os på samme tid. Vi kan med andre ord se ind i en fremtid, hvor vores byer, boliger og uddannelsesinstitutioner skal omstilles til en bæredygtig fremtid, og hvor teknologiens muligheder vil reformere de rum, vi lever og lærer i, siger Karl-Martin Buch Frederiksen, der er partner hos Kant arkitekter og ansvarlig for Agenda.

Radikale ændringer i vente
Med afsæt i fremtidsforskning og fremtidsanalyser skal Agenda forudsige, hvilke strømninger og ændringer vores samfund vil stå overfor i fremtiden - forudsigelser som f.eks. byer og universiteter kan bruge til at sætte langsigtede, robuste og bæredygtige mål.

- Man snakker om disruption i mange brancher, men det er kun begyndelsen. Inden længe vil vi se en global disruption, hvor teknologien vil vende op og ned på vores adfærdsmønstre, og det skal vi forberede os på, forklarer Karl-Martin Buch Frederiksen og fortsætter:

- Med nye teknologier som kunstig intelligens og Machine og Deep learning, hvor computere groft sagt selv vil være i stand til at generere viden, kan vi forberede os på, at vores boliger og uddannelsesinstitutioner vil ændre sig radikalt i fremtiden. Teknologien vil ændre vores måde at lære på, og alle uddannelsesinstitutioner vil skulle sætte spørgsmålstegn ved de måder, de underviser på - ligesom de skal forholde sig til, hvad der rent faktisk er relevant at lære, nu hvor computeren kan gøre så meget af arbejdet. Og det er det, Agenda skal hjælpe med; at finde nye, gennemtænkte og bæredygtige veje ind i fremtiden.

Nedbryder barrierer til andre brancher
Med Agenda er det missionen at skabe nye samarbejdsrelationer, hvor folk bringes sammen med forskellige fagdiscipliner og interesser for at skabe innovative løsninger til fremtidens måder at leve og lære på:

- Som arkitekter har vi det med at blive i vores egen faglige omgangskreds, og derfor har vi generelt svært ved at udvikle os. Agenda er nyskabende, fordi vi nedbryder barriererne til en masse andre brancher og søger viden i en lang række af fagligheder. Som fremtids- og innovationslaboratorie skal vi arbejde med mulighederne og ikke begrænsningerne. Vi skal skabe innovative løsninger og skabe fremtidens bedste byer, og det gør vi ikke ved at blive på vores egen banehalvdel eller ved at kradse i overfladen. Vi kommer til at søge dybt ned i stoffet og kigge ud i fremtiden med andre end os selv, siger Karl-Martin Buch Frederiksen.

Agenda går i luften i midten af september og vil i løbet af efteråret komme med to udgivelser med hver ti elementer, der vil ændre vores måde at henholdsvis leve og lære på i fremtiden. Hver udgivelse vil indeholde podcasts, analysearbejde og konkrete eksempler på, hvordan vores samfund i fremtiden kommer til at ændre sig ift., hvordan vi lever og lærer.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.