Aktuelle nyheder - Byggeri

Thulebasen har fået 42 lejligheder med eget bad og køkkenGodt samarbejde og forståelsen mellem bygherre og entreprenør har været vigtigt i er det særlige grønlandske klima.

Thulebasen har fået 42 lejligheder med eget bad og køkken

En heldig del af personalet, der driver Thulebasen på Grønland, kan nu flytte ind i 42 totalrenoveret lejligheder

Del artiklen på

Sådan lyder det fra Adserballe & Knudsen Greenland, en del af Jensen Gruppen, som netop har afleveret projektet ’Dormitory Building #97’ til bygherren – det amerikanske luftvåben, som anlagde Thule Air Base i Nordvestgrønland i løbet af 1950’erne.

Opgaven omfattede renovering både indvendig og udvendig, ombygning og modernisering af en eksisterende bygning fra 1960’erne, der er blevet omdannet til 42 store lejligheder i et kompleks på godt 3000 m2.

- Det er altid vores mål at levere vores projekter til en tilfreds bygherre, og det er vi lykkes med. Vi er stødt på flere udefrakommende forhindringer undervejs, som vi sammen har løst. Det gode samarbejde og forståelsen mellem bygherre og entreprenør er enorm vigtig. Især på Grønland, hvor klimaet og infrastrukturen er noget helt særligt. Det understreger dette projekt, siger Niels Laursen, der er adm. direktør i A&K Greenland, som tidligere har udført opgaver for amerikanske forsvar.

Corona og amerikansk politik
A&K Greenland vandt totalentreprisen i sommeren 2016 og flyttede ind på byggepladsen i december samme år. Kort efter blev projektet ramt af de første forsinkelser.

Det amerikanske forsvarsministerium valgte med kort varsel i 2017 en anden skibstransportør til at fragte byggematerialer fra Danmark til Thulebasen. Det resulterede i en voldsom forøgelse af fragtpriserne, som forårsagede, at dette og andre projekter måtte sættes på pause. Den endelige kompenserende bevilling faldt på plads i februar 2019, og lejlighederne blev skemalagt til at stå færdigt i sommeren 2020. Her satte corona-nedlukninger dog en stopper for at arbejdet for alvor kunne færdiggøres.
 
- Nu er renoveringen afsluttet, og man må sige, at lejlighederne vil give en klar øget livskvalitet til de udvalgte ansatte på Thulebasen. Her får medarbejderne for første gang en højisoleret lejlighed med eget køkken, bad og et stort lysindfald. Vores fælles vedholdenhed og erfaring med at håndtere grønlandsk klima og infrastruktur gør, at projektet ikke blev mere forsinket, end det gjorde, siger Niels Laursen.

A&K Greenland er en del af Jensen Gruppen, der i dag består af mere end 60 selskaber, som beskæftiger sig med en lang række forskellige aktiviteter inden for flere forskellige brancher. Jensen Gruppen tæller både for entreprenørvirksomheder, ejendomme samt et udviklings- og digitaliseringsspor.

Boligblokken tages i brug i foråret 2021.

-kj

Læs mere om Byggeri

2/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.