Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Transportministeren: Man kan ikke gardere sig mod uforudsete forholdTransport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) mener ikke, at der er behov for ændrede udbudsprocedurer

Transportministeren: Man kan ikke gardere sig mod uforudsete forhold

Ole Birk Olesen mener ikke, at der – trods de dårlige erfaringer med Storstrømsbroen - er behov for nye udbudsprocedurer

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I et svar til SF’s politiske ordfører Karsten Hønge, understreger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, at Vejdirektoratet har handlet i overensstemmelse med udbudsreglerne ved udbuddet på den nye Storstrømsbro, og at der ikke vil blive ændret procedurer i forhold til de nuværende ved fremtidige udbud:

- Vejdirektoratet har årligt over 150 udbud. Det vil i praksis variere, hvilke markeder udbuddene henvender sig til. Derfor må det bero på en konkret vurdering fra udbud til udbud, hvilke mindstekrav der stilles til de bydende i forbindelse med prækvalifikationen. Vejdirektoratet erfaringsudveksler løbende med andre indenlandske bygherrer om kravene i forbindelse med prækvalifikation, oplyser ministeren blandt andet.

Lang tidshorisont
Han bemærker, at det er cirka tre år siden, at Vejdirektoratet udsendte udbudsbekendtgørelsen, og at det er en ekstraordinær lang tidshorisont i et udbud:

- Man kan ikke gardere sig imod, at der efter så lang tid opstår uforudsete forhold. Dette skete også i forbindelse med Banedanmarks udbud af en entreprise på København-Ringsted projektet, hvor E. Pihl og Søn A/S pludselig gik konkurs, forklarer Ole Birk Olesen videre.

Transportministeren forklarer desuden, at Vejdirektoratet allerede i august 2014 holdt en såkaldt ’teknisk dialog’ med potentielle bydende på Storstrømsprojektet.

Markedsundersøgelse
Det var en form for markedsundersøgelse, hvor ordregivere kan undersøge markedet:
- I denne blev der spurgt til de potentielle bydendes økonomiske og tekniske formåen samt tekniske forhold i forbindelse med anlægget af broen, oplyser ministeren.

Det blev i øvrigt i forbindelse med prækvalifikationen af tilbudsgivere på udbuddet af Storstrømsbroen i foråret 2015 stillet mindstekrav om, at de bydende skulle have en årlig omsætning på mindst 5 milliarder kroner i hvert af de tre senest disponible regnskabsår. Det svarer til 2,5 gange entreprisesummen.

Der blev ifølge Ole Birk Olesen i den forbindelse anvendt et tidligt entrepriseoverslag på to milliarder kroner.


Læs mere om Byggeri

8/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder