left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Træbranchen får sit eget ’LinkedIn’Souschef på Teknologisk Institut, Peder Fynholm, tror, at alle aktører med interesse for træbyggeri kan få en fordel i at være med i Build-in-Wood Community.

Træbranchen får sit eget ’LinkedIn’

’Build-in-Wood Community’ hedder en ny platform, som giver byggebranchens træ-entusiaster et sted at udveksle erfaring, få ny viden og finde inspiration

Del artiklen på

En ny online platform skal understøtte alle i byggebranchen, som ønsker at være med til at gøre træ til et naturligt materialevalg i byggeriet. Build-in-Wood Community er en ny måde at skabe netværk, viden, sammenhold og udveksle erfaringer for alle byggebranchens aktører, som arbejder med træ.

Build-in-Wood Community er en del af det arbejde, som bl.a. Teknologisk Institut udfører i et stort EU-projekt af samme navn. Her arbejder 21 partnere sammen om at udvikle nye løsninger til at bygge med træ og om at aflive de barrierer, der eksisterer, når talen falder på træbyggeri.

- Vi har valgt at investere i platformen for at give alle aktører i byggebranchen, som vil være med til at styrke brugen af træ som byggemateriale, et sted, hvor man kan udveksle erfaring, få ny viden og finde inspiration. Man kan sige, at det er en slags LinkedIn for træbranchen, siger Peder Fynholm, souschef på Teknologisk Institut og en af drivkræfterne bag den nye platform.

- Tanken er egentlig ret simpel. At samle aktive og gode kræfter, som har lyst til at være med til at bane vejen for træbyggeri, et sted. I et fællesskab. Så kan vi hjælpe hinanden med at komme i mål ved at dele vores viden, lære af hinanden, tale sammen om barrierer, og hvordan vi hver især har løst de udfordringer, vi har stået overfor. Og ikke mindst dele vores succeser og gode erfaringer. Det kan vi gøre i både større kredse og i lukkede eller mindre grupper, hvor vi kan nørde helt ned i detaljerne med andre ligesindede, tilføjer Peder Fynholm.

Mulighed for åbne og lukkede grupper
Han tror, at alle aktører, som vil noget inden for træbyggeri, kan få en fordel i at være med i fællesskabet.

- Det er meget nemmere at finde viden og inspiration samt netværke, når man har mange personer samlet om det samme emne og samme mål på et sted. Og det er det, vi håber, at den nye platform kan være – et sted, hvor alle kan både bidrage med egen viden og lære af hinanden. Og det er ikke blot inden for Danmarks grænser, men også internationalt. Det bliver muligt at få viden og erfaringer fra de lande, som er foran Danmark, når det gælder træbyggeri, siger han.

Peder Fynholm fortæller desuden, at selvom platformen er international, så er der også behov for mere lokale grupper – og derfor har Dansk Netværk for Træbyggeri f.eks. en gruppe på sitet. Det kan andre aktører fra træbranchen også få, hvis de har behov for det.

- Hvis man vil have en gruppe på den nye platform, så er det også en mulighed. Grupper kan være både åbne og lukkede, så hvis man eksempelvis som organisation ønsker sin egen gruppe – som i princippet fungerer som et lille fællesskab i det store fællesskab - så er det også en mulighed. Man skal dog selv stille med en gruppemoderator og stå for facilitering, forklarer Peder Fynholm.

En One-Stop-Shop
Selvom man kan trække paralleller til LinkedIn, da det er byggebranchens professionelle aktører, som er målgruppen for den nye platform, så er der ikke ’bare’ tale om en ny LinkedIn-gruppe.

- Vi starter simpelt op med profiler, grupper, en markedsplads og muligheder for at se projekter. Men den nye platform kan rigtig meget mere end det – og på sigt kommer der til at være events, mediecenter, kort over træbyggerier og meget andet, forklarer Peder Fynholm.

Han forventer, at det med tiden bliver en slags One-Stop-Shop for alle, der arbejder med træbyggeri eller er interesserede i at vide mere om mulighederne for at bygge med træ.

- Og så er det selvfølgelig afgørende, at der er nogen, som vil være med, for ideen er jo ikke at skabe et fællesskab for os selv, men at skabe det med alle aktørerne derude, så vi sammen kan stå stærkere i arbejdet og gøre træ til et naturligt materialevalg i byggeriet, siger han.

Erfaring og viden on demand
En af de grupper, som vil være at finde fra opstart, er gruppen Cities & Municipalities. Det er en åben gruppe, hvor alle, der arbejder med træ i byer, er velkomne.

- I Cities & Municipalities kan de, der arbejder med træbyggerier i byer, videndele om eksempelvis strategier, udfordringer og løsninger i deres respektive byer, siger Peder Fynholm.

I gruppen Cities & Municipalities er der repræsentanter for byer som London, Innsbruck, Amsterdam og København.

- Vi afholder en række møder årligt, men det er jo ikke nødvendigvis lige der på et planlagt møde, man har brug for at ’spørge, hvordan andre gør’, og det er lige præcis sådan noget, den nye platform kan facilitere – løbende udveksling af erfaring og benchmarking med andre, som arbejder med samme mål og/eller har samme udfordringer, forklarer Peder Fynholm.

BWC slog officielt online-dørene op med lancering den 8. november. Det er gratis at være medlem af den nye online platform, som både har et internationalt og et nationalt aspekt. Selve platformen er international, men allerede fra opstart blev oprettetn en gruppe for danske aktører, og der vil løbende blive oprettet flere grupper, ligesom der også vil blive afholdt events direkte via platformen.

-dc

Læs mere om Byggeri

15/11 2021