left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Trend med at dele bolig på retur under CoronaEfter ti år i træk, hvor antallet af husstande med flere familier er steget, er trenden i 2020 blevet brudt.

Trend med at dele bolig på retur under Corona

I 2020 har der været en nedgang i antallet af husstande med flere familier. Der kan der være flere forklaringer på, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig

Del artiklen på

Mens antallet af husstande bestående af flere familier fra 2010 til 2019 er steget med godt 63.000 eller med 37 %, er der det seneste år sket en nedgang i antallet af husstande, hvor der bor flere familier under samme tag.

I forhold til 2019 er der i løbet af 2020 blevet godt 2000 færre multihusstande, og der er første gang i ti år, at der ikke har været vækst i antallet af husstande med flere familier. Det viser en analyse, som Nybolig har foretaget af tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Thomas Hovgaard, som er Nyboligs kommunikationschef, kan Corona være årsag til, at trenden med at bo flere familier under samme tag er gået ned i kadence.

- Under nedlukningen har det af praktiske grunde været en del mere kompliceret at planlægge at flytte sammen flere familier, da vores tilværelser har været sat på stand by. Og det er helt sikkert grunden til, at vi ser, at en ellers ret stærk trend blive brudt, siger Thomas Hovgaard.

Han henviser også til danskernes generelt stærke husholdningsøkonomier og de lave renter.

- Danskernes økonomi er stærk og med den lave rente er det muligt at finansiere en bolig, så det måske afholder flere fra at bo sammen af økonomiske årsager, hvor det at bo flere familier sammen kan reducere de samlede boligudgifter, siger Thomas Hovgaard.

-los


Læs mere om Byggeri

21/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.