Aktuelle nyheder - Byggeri

Udenlandske byudviklere strømmer til KøbenhavnOgså den indiske by-organisation The Urban Vision har været på inspirationstur i København.

Udenlandske byudviklere strømmer til København

One-Point Entry har fortsat succes med at tage imod udenlandske beslutningstagere, der søger smarte og grønne løsninger i Greater Copenhagen

Del artiklen på

Københavns bæredygtighed og livskvalitet er stadigt trækplaster for byudviklere verden over. One-Point Entry (OPE), der er den fælles modtageenhed for Greater Copenhagen, har derfor haft et travlt år. Mens OPE fik 237 henvendelser i 2015 fik de 400 i 2017. Samtidig oplevede OPE en massiv interesse fra danske virksomheder, der kan opnå internationale samarbejdspartnere og kunder gennem OPE.

- Efterspørgslen på dansk knowhow inden for smart city-løsninger er stadig i kraftig vækst, og det skal vi udnytte. One-Point Entry vil derfor fortsætte sin målrettede indsats med at matche internationale erhvervsdelegationer med kommuner og virksomheder. Herved øger vi ikke kun virksomhedernes position og netværk på globale markeder; vi skaber i flere tilfælde konkrete eksportmuligheder, siger Claus Lønborg, der er direktør i Copenhagen Capacity, som driver One-Point Entry sammen med Københavns Kommune.

Storbritannien - København - Lyon
Den britiske ejendomsudvikler, Grosvenor, har boligprojekter i over 60 lande, og med interesse for københavnske byprojekter som Nordhavn, Ørestad og Carlsberg kontaktede virksomheden tidligere på året tegnestuen Gehl Arkitekter, der er medlem af OPEs virksomhedsnetværk. OPE planlagde i denne forbindelse et to-dages besøg i Greater Copenhagen med relevante aktører fra OPEs netværk.

Grosvenor mødte bl.a. SLA, der har haft stor succes i Oslo, Dubai, Detroit og Paris med deres ekspertise indenfor klimatilpasning. Og få uger efter besøget blev SLA kontaktet af Grosvenor for at byde ind på en byrumsopgave i Lyon, hvor SLA og Gehl Arkitekter nu begge er ansat.

- SLA har siden 2015 arbejdet målrettet mod en internationalisering. Det er dyrt at bygge en international portefølje op, og særligt den salgsmæssige del og netværksvedligeholdelse er krævende. Derfor er det både en tidsmæssig og økonomisk fordel at vi sammen med One-Point Entry kan skanne besøgene, så de præcis matcher vores strategi, fremhæver Rasmus Astrup, partner i SLA.

Indisk delegation i København
Også den indiske by-organisation The Urban Vision har været på inspirationstur i København med direktørerne fra indiske ejendomsudviklere. I de kommende år vil den indiske regering nemlig udvikle 100 smarte byer, der skal gøre Indiens tætbefolkede storbyer bæredygtige og beboelige.

Delegationen blev i denne forbindelse introduceret til Tredje Natur, 3XN, Cobe, Dissing + Weitling, Gehl Arkitekter, SLA og Rambøll, der kan få travlt, hvis den indiske delegation slår på tråden. Besøget blev derudover afsluttet med et indisk-dansk byudviklingsseminar, støttet af Quercus Group, hvor det blev diskuteret, hvordan danske virksomheder kan levere konkrete løsninger til byudviklingsprojekter i Indien.

- Vi er inspirerede af Greater Copenhagen. Efter at have mødtes med en række meget dedikerede frontfigurer i hovedstadens bygge- og miljøsektor er vi blevet endnu mere optagede af bæredygtighed og livskvalitet i byer - alle synes, at vores tur til København var den hidtil bedste studietur nogensinde, siger Prathima Manohar, skaber af Urban Vision.

Om One-Point Entry:
- One-Point Entry er drevet af Copenhagen Capacity og Københavns Kommune i tæt samarbejde med en række andre kommuner, netværk og organisationer i hele Øresundsregionen.
- Ved rundspørger indikerer 78 % af de besøgende delegationer, at de vil søge yderligere dialog og rådgivning fra aktører i Greater Copenhagen efter deres besøg, hvilket underbygger vigtigheden og effekten af præcise match.
- I 2017 blev ’One Point Entry Business Network’ etableret. Netværket er åbent og består af Greater-Copenhagen virksomheder, der har styrker inden for byudvikling og urbane løsninger på tværs af sektorer inden for især arkitektur og byggeri, miljø, energi og vand samt smart city og digitalisering.
- Greater Copenhagen-samarbejdet består af 79 kommuner i Østdanmark og Skåne. Målet er øget international konkurrencekraft under én samlet metropol med over fire mio. indbyggere.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder