Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Unicon indvier betonanlæg i Odense

Lørdag den 10. februar indvier Unicon officielt sit nye betonanlæg i Odense, der med en samlet produktionskapacitet på 160 kubikmeter beton i timen ifølge virksomheden bliver landets største

Del artiklen på

I 2017 indledte Unicon en omfattende strategi, der gennem massive investeringer for et trecifret millionbeløb over de kommende tre til fem år skal styrke virksomhedens tilstedeværelse i Danmarks vækstpunkter.

Første skridt var opførelsen af et nyt betonanlæg på en 20.000 kvadratmeter stor grund i Tietgenbyen i Odense, og det står nu klar til at blive indviet lørdag den 10. februar.

- Da vi i sin tid udpegede Odense som et af landets vigtigste vækstområder, skyldtes det ikke mindst udsigten til markante investeringer i byggeriet fra både det offentlige og private. De prognoser har vist sig at holde stik, og vi oplever i den grad travlhed i Odenseområdet og på Fyn. Derfor ser vi meget frem til at få gang i vore nye moderne betonanlæg, siger Jan Søndergaard Hansen, der er regionsdirektør hos Unicon.

Fordobling af kapacitet
Unicons nye betonanlæg, som alene udgør en investering på et større tocifret millionbeløb, erstatter to ældre fabrikker i henholdsvis Højby og på Odense Havn og vil beskæftige godt 30 medarbejdere.

Med to 4 m3 blandere får Unicon to produktionslinjer med en samlet kapacitet på i alt 160 kubikmeter beton i timen. Desuden vil der som noget nyt være to udløb under hver blander. Det betyder, at Unicon vil kunne fylde bilerne hurtigere og dermed udnytte bil og produktionskapacitet bedre.

- Det bliver kapacitetsmæssigt det største betonanlæg i Danmark, og det vil have cirka 25 til 30 procent ekstra kapacitet sammenlignet med vores store fabrikker i hovedstadsområdet. Ved at erstatte to ældre fabrikker med én ny og topmoderne får vi også en mere ensartet betonproduktion, hvilket er en afgørende faktor for vores kunder, forklarer Jan Søndergaard Hansen.

I løbet af de næste to uger skal det nye betonanlæg gennemgå en kapacitetstest. I forbindelse med testen vil den producerede mængde beton blive anvendt til at støbe belægningen omkring betonanlægget, som lastbilerne for eftertiden skal køre på i pendulfart mellem anlægget og de fynske byggepladser.

Der vil desuden blive afholdt åbent hus på det rekordstore betonanlæg cirka tre uger efter den officielle indvielse. Udover det nye betonanlæg i Odense har Unicon også fabrikker på Fyn i Glamsbjerg og Svendborg samt 35 fabrikker i det øvrige Danmark.

-jhn

Læs mere om Byggeri

9/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder