Aktuelle nyheder - Byggeri

Usikkerhed og høje omkostninger øger interessen for midlertidige modulløsninger Her leveres et modul til Gråsten Landbrugsskole.

Usikkerhed og høje omkostninger øger interessen for midlertidige modulløsninger

Stigende renter og høje byggeomkostninger. Det har lige nu stor betydning for, at den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner oplever en usædvanlig stor efterspørgsel på udlejning af modulløsninger

Del artiklen på

I det midtjyske Engesvang har modulproducenten ABC Pavilloner lige nu travlt med at renovere moduler med det formål at leje dem ud til diverse projekter rundt omkring i landet. Virksomheden oplever nemlig en ekstraordinær stor efterspørgsel på midlertidige modulløsninger til alt lige fra kontorbyggerier til skoler og daginstitutioner.

- Der er mange forskellige samfundstendenser, der lige nu gør det ekstra attraktivt at leje moduler i stedet for at bygge nyt. Her er de stigende renter sammen med de massive prisstigninger på byggematerialer de mest centrale tendenser. Det har nemlig skabt en rigtig stor usikkerhed, der gør det svært for byggebranchen at give en pris, som kan låses i længere tid. Blandt andet derfor ser vi også en stor tilbageholdenhed i forhold til at foretage anlægsinvesteringer, hvor eksempelvis mange kommuner enten udskyder eller dropper nye byggeprojekter og i stedet lejer en tilsvarende løsning, forklarer direktør i ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius.

Særlig stor efterspørgsel fra skoler og institutioner
Ifølge en ny rundspørge blandt 91 kommuner foretaget af Momentum har hele 51 % af kommunerne i løbet af det seneste halve år set sig nødsaget til at sætte planlagte anlægsprojekter på pause eller skrotte dem på grund af stigende priser, mens flere kommuner melder tilbage, at beslutningerne om at udsætte eller sløjfe projekter snart bliver truffet.

Hos ABC Pavilloner oplever man især en stor efterspørgsel på midlertidige skole- og institutionsløsninger både fra det offentlige og det private. Det skyldes ifølge Kjeld S. Facius blandt andet også, at udlejning er en god løsning, hvis man har et par år med ekstra mange børn eller elever, men ikke ved, hvorvidt tendensen fortsætter. Det har eksempelvis været tilfældet på Gråsten Landbrugsskole, som netop har valgt at leje moduler af ABC Pavilloner.

- Vi har lige nu ekstraordinært mange elever på landmandsuddannelsen og har i år optaget 30 flere elever end normalt. Det har skabt et behov for endnu en fløj, der indeholder fællesbad, toiletgang og værelser med gode sovefaciliteter, da eleverne bor på skolen. Vi har før lejet moduler fra ABC Pavilloner, hvor samme behov opstod, og det har vist sig at være en utrolig nem løsning, der løser vores midlertidige behov hurtigt, lyder det fra forstander på Gråsten Landbrugsskole, Bjarne Ebbesen.

Enkelt at gå til
Netop fleksibiliteten er også noget af det, som BGI Akademiet, en efterskole i Bjerre syd for Horsens, fremhæver som den helt store fordel ved modulløsninger. Her har man det seneste år lejet midlertidige moduler fra ABC Pavilloner:

- For cirka halvandet år siden besluttede vi at opføre en ny bygning, som skal bruges til elevværelser, og byggeprojektet har således stået på det seneste års tid. Det har skabt et behov for en midlertidig genhusningsløsning til eleverne, hvor vi har lejet moduler hos ABC Pavilloner med elevværelser, tekøkken, opholdsstue og lignende. Det har været meget enkelt at gå til for os, og med en kort leveringstid på omkring to en halv måned fra første kontakt til etablering har det fungeret upåklageligt, og vores elever har været rigtig glade for at bo der, lyder det fra BGI Akademiets forstander, Troels Ross Petersen.

-dc

Læs mere om Byggeri

21/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.