Aktuelle nyheder - Byggeri

Varmepumpe-installatører reddet på målstregenArne Sørensen og sønnen Christian kan alligevel installere varmepumper med tilskud hos deres kunder,

Varmepumpe-installatører reddet på målstregen

Fornuften sejrede. Energistyrelsen har forlænget godkendelsesproceduren for installatører af varmepumper, så de kan nå at få det krævede VE-certifikat

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

BygTek kunne forleden fortælle, at mange VVS-installatører var kommet i klemme, fordi det ikke er muligt at komme på de overtegnede VE-kurser, der er nødvendige for at blive VE-certificeret og dermed også godkendt til installation af varmepumper med tilskudsordning.

Oprindelig trådte kravet i kraft fra 1. oktober – puljen med tilskud åbner 15. oktober – men nu har Energistyrelsen forlænget tidsfristen for certificeringen til 1. april næste år, og dermed kan sandsynligvis alle VVS-virksomheder nå at blive certificeret.

Energistyrelsen oplyser til Installationsmedierne.dk, at virksomhederne kan sikre sig installationer af varmepumper med tilskud og installere disse, samtidig med at de bliver certificerede.

Flere puljer
Fristen 1. april – og det er ingen aprilsnar – gælder for tilskud fra Bygningspuljen, som er direkte målrettet tilskud til varmepumper i private boliger.

Fristen for at få tilskud fra Skrotningspuljen – der gælder for varmepumper på abonnement - er fortsat 1. januar.

For Skrotningspuljen, der er målrettet varmepumper på abonnement, er fristen til at få VE-godkendelsen stadig 1. januar 2020. Den tredie pulje, der kan være aktuel, er Erhvervspuljen, hvor der ikke er krav om VE-godkendelse.

Forståelse for beslutningen
Fra TEKNIQ’s side er der forståelse for beslutningen om at udsætte VE-kravet, selv om underdirektør Simon O. Rasmussen over for Installationsmedierne.dk peger på, at det er ’lidt et slag i hovedet’ for de installatører, der har sat andre ting til side for at gennemføre uddannelsen indenfor den oprindelige tidsfrist.

Han ønsker i stedet, at Energistyrelsen i god tid havde sikret et tilstrækkeligt antal kursuspladser.

Ud af klemmen

Arne Sørensen fra Mainz i Tune var kommet i klemme i det tidligere krav, da det ikke havde været muligt at få plads på et kursusforløb inden 1. oktober, og han siger til BygTek, at han er glad for, at det er lykkedes at forlænge tidsfristen:

- Så er der ingen tvivl om, at vi kan nå at blive certificerede, for vi har fået en plads på et kursus i februar, siger Arne Sørensen.

Læs mere om Byggeri

30/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.