Aktuelle nyheder - Byggeri

Vejarbejde på motorvejsbro mellem Sjælland og AmagerVejdirektoratet skifter både broens isolering og belægning. (Foto: Vejdirektoratet)

Vejarbejde på motorvejsbro mellem Sjælland og Amager

Vejdirektoratet reparerer i de kommende uger Sorterendebroen på Øresundsmotorvejen ved Avedøre

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I de kommende weekender udfører Vejdirektoratet vedligeholdelsesarbejder på motorvejsbroen ved Avedøre for blandt andet at beskytte broen mod fugt og for at forlænge dens levetid. Vejdirektoratet forventer, at arbejdet kan medføre kø for trafikanterne

Arbejdet foregår i weekenderne omkring den 16. til den 18. september og fra den 23. til den 25. september. Derudover er weekenden fra den 30. september til den 2. oktober i reserve, hvis for eksempel dårligt vejr betyder udsættelse.
Tidsrummet for arbejdet vil være fra fredag aften kl. 24.00 til mandag morgen kl. 05.00.

Èn halvdel ad gangen
Entreprenøren arbejder hovedsageligt med én brohalvdel ad gangen. Først bliver den gamle belægning fræset af, så bliver den eksisterende fugtisolering skiftet og en ny belægning lagt på.

Arbejdet betyder, at der kun vil være passage i to spor ved arbejdsstedet med hastighedsnedsættelse til 50 km/t. I nattetimerne mellem fredag og lørdag vil der være korte perioder med kun et farbart spor.

Kødannelser i vestgående retning
På et almindeligt weekenddøgn kører der cirka 49.000 biler over broen, så broarbejdet må forventes at give kødannelser i vestgående retning.

Derfor opfordrer Vejdirektoratet til, at de trafikanter, der med minimal ekstra rejsetid har mulighed for at finde alternative ruter i forhold til strækningen fra Amager til Avedøre, gør det.

Slidt efter mange år
Ifølge afdelingsleder Lene Højris Jensen, Vejdirektoratet, er belægningen og fugtisoleringen på den del af Sorterendebroen - altså den nordlige bro, der fører trafikanter fra Amager til Avedøre slidt efter mange års brug:

- Den skal gerne holde i mange år endnu, og derfor går Vejdirektoratet nu i gang med at skifte både isolering og belægning. Det kommer til at skabe nogle gener for trafikafviklingen, men vi gør det så intensivt og skånsomt som muligt, siger hun.

FAKTA:
Kalvebodbroen ligger i forlængelse af Sorterendebroen. Kalvebodbroen fører rute E20 til Amager mod Københavns Lufthavn og Øresundsbroen og den åbnede i 1987 via en kunstig ø, Skrædderholmen, som den fjerde faste forbindelse mellem Sjælland og Amager.
Forbindelsen består af to vestlige broer - Sorterendebroerne - fra Sjælland til Skrædderholmen samt to østlige broer - Kalvebodbroerne - fra Skrædderholmen til Amager.

- Længde: 241 + 150 meter
- Bredde: 18 + 14,5 meter
- Gennemsejlingshøjde: 16 meter
- Gennemsejlingsbredde: 35 meter
- Byggeperiode: 1982 – 1987
- Indvielsesdato: 6. august 1987
- Bilspor: 6 (oprindeligt åbnet med 4 spor. Ændret til 6 spor i 1994
- Togspor: ingen
- Cykelstier: 1 fællessti langs de sydlige broer
- Fortove: ingenLæs mere om Byggeri

13/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.