Aktuelle nyheder - Byggeri

Vender stort millionunderskud til lille plusEn af Histømrernes mest markante opgaver lige nu er tømrerentreprisen er SHIP-projektet ved lystbådehavnen i Aarhus.

Vender stort millionunderskud til lille plus

Byggefirmaet Hustømrerne er tilbage på rette kurs efter et katastrofalt 2018, der sluttede med et underskud på næsten 30 mio. kr.

Del artiklen på

- Jeg er fantastisk stolt og har armene højt i vejret over, at vi i løbet af blot et enkelt regnskabsår har formået at vende udviklingen. Samtlige medarbejdere har ydet en formidabel indsats, og det er årsagen til, at vi igen har sorte tal på bundlinjen. Men samtidig er jeg ydmyg og meget bevidst om, at der er lang vej, før Hustømrerne er tilbage på det niveau, hvor Hustømrerne skal være, siger Morten Sort Mouritsen.

Han har netop afholdt sin første generalforsamling som adm. direktør i Hustømrerne og kunne her fremvise et 2019-regnskab med et overskud før skat på 0,4 mio. kr. Det er en enorm forbedring ift. et katastrofalt 2018, der sluttede med et underskud på næsten 30 mio. kr. efter en håndfuld fejlslagne projekter, primært i Aarhus-området.

’Én byggesag, én mand, ét ansvar’
Fremgangen i 2019 er skabt gennem en kraftig oprydning og opstramning på de indre linjer, herunder nye procedurer for opfølgning, kontrol og intern rapportering ud fra devisen ’én byggesag, én mand, ét ansvar’. Samtidig har virksomheden rettet et ekstraordinært fokus mod at skærpe sin profil som fagentreprenør med en stor egenproduktion inden for tømrer- og snedkerarbejde:

- Hustømrerne er et af landets største tømrerfirmaer og er en af få virksomheder i branchen, der har kompetencerne til at løfte tømrerentrepriserne på de store projekter. Det er fundamentet, der skal definere os som virksomhed samtidig med, at vi også løser opgaver i stor-, hoved- og totalentreprise, siger Morten Sort Mouritsen.

En af Hustømrernes mest markante opgaver lige nu er tømrerentreprisen på Olav De Lindes eksklusive SHIP-projekt med over 200 lejligheder nær lystbådehavnen i Aarhus.

2020 er lige så hård en kamp som 2019
Hustømrerne gik ind til regnskabsåret 2020 med en forventning om fortsat fremgang. Men de seneste måneder har vendt op og ned på markedet i sådan en grad, at de forudsætninger, som virksomheden opstillede ved årets begyndelse, alllerede har ændret sig flere gange. Derfor ønsker Morten Sort Mouritsen ikke på nuværende tidspunkt at forsøge at sætte tal på sine forventninger til årets resultat:

- For os er 2020 en lige så hård kamp som 2019. Vi er stadig i gang med at afvikle tabsgivende projekter fra de forudgående år, og vi kæmper hver dag benhårdt for at få nye rentable byggeopgaver ind. Det lykkes vi heldigvis med. Men konkurrencen i byggebranchen er skærpet, og det sætter markedet under pres. Derfor ser vi frem til, at effekten af de fremrykkede almene renoveringsprojekter snart begynder at vise sig. Det kan give branchen et løft og være medvirkende til, at vi igen kan se længere frem, siger Hustømrernes adm. direktør.

-kj

Læs mere om Byggeri

26/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.