Aktuelle nyheder - Byggeri

Venligbolig Plus vinder Årets Byggeri 2019 i kategorien BoligVenligbolig Plus er en konkret udløber af flygtningekrisen i 2015, hvor der pludselig vandrede hundredevis af desperate mennesker på flugt op gennem Danmark.

Venligbolig Plus vinder Årets Byggeri 2019 i kategorien Bolig

Venligbolig Plus på Frederiksberg skubber til mennesker og strukturer, så der sættes gang i en udvikling, og er derfor en af de tre vindere af Årets Byggeri 2019

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

Af Christine Aagaard

Grundlæggende kan man sige, at Venligboligerne som byggeri kunne ligge alle steder. Og det er både det, der gør byggeriet fantastisk og gennemsnitligt på samme tid, hvis man ser isoleret på det som byggeri. Men det skal man ikke. For der, hvor Venligbolig Plus for alvor udmærker sig, er i hele tanken bag og den efterfølgende udførelse. Byggeriet er tænkt som et stort fællesskab, hvor studerende og flygtninge skal bo side om side og berige hinandens hverdag.

Hver bolig - eller hvert element - rummer en bolig-enhed med to værelser. Et på hver sin side af en fællesskabskerne bestående af køkken, bad og et fælles rum med plads til f.eks., at man kan invitere gæster og være sammen om at lave mad. I hver boligenhed bor der to mennesker. Enten to studerende eller to flygtninge. Alle er nøje udvalgte, og der har været rift om at komme til at bo i Venligboligerne og blive en del af det pilotprojekt, det nemlig også er.

Hver studerende giver 2859 kroner for at bo der, og det er jo foræringspris for en studiebolig i København. Man er så forpligtet til at være en del af fællesskabet og ikke mindst til at fungere som mentor for en flygtning i boligkomplekset.

Venligbolig Plus er netop blevet kåret til Årets Byggeri 2019 i kategorien Bolig. Dommerkomiteen bag Årets Byggeri udgøres af repræsentanter fra byggeriets førende aktører, og prisen er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen: En national hæderspris, som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Og lige præcis byggerier, som er tænkt og udført så godt, at de skubber til noget i samfundet, fortjener at blive hædret, lyder det fra dommerkomiteen i begrundelsen af Venligbolig Plus som Årets Byggeri 2019 i kategorien Bolig:

- Det duer ikke, at vi kun bygger boliger til to voksne og to børn. I dag er der brug for en mere varieret boligmasse for, at de 70 % af befolkningen, som bor alene, kan finde noget passende at bo i. Samtidig har dette projekt sågar en social integrationsvinkel, som med fordel kunne gentages andre steder. Det ultraøkonomiske modulkoncept til folk, som ikke har brug for særligt meget plads, men til gengæld fællesskaber, et behov man dækker med rummene mellem de små private boliger, er et begavet bud på at bygge sig ud af et samfundsproblem.

Du kan læse mere om Årets Byggeri her.

Foruden kategorien Bolig består Årets Byggeri også af kategorierne Erhverv, hvor vinderen i år blev Blixens, og Åben, hvor DTU's bygning B310 løb med sejren.
 
Om Venligbolig Plus
Funktion: 41 boliger, Delehusene
Adresse: Roskildevej 54, Frederiksberg
Areal: 1870 m2
Arkitekt: ONV Arkitekter, Vega Landskab, 2+1
Bygherre: Frederiksberg Forenede Boligselskaber
Entreprenør: BM Byggeindustri
Ingeniør: Ølgaard Ingeniør

Dommerkomiteen bag Årets Byggeri 2019:
Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, Hollingsworth Pack), Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri), Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre) og Hans-Bo Hyldig (næstformand, Byggesocietetet).

Læs mere om Byggeri

12/12 2019
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.